Premijera: I buhe kašlju Fulvia Tomizze

Sušak…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Leonora Surian Popov, Francesco Godina, I buhe kašlju– ‘I buhe kašlju’ djelo je istarskog autora Fulvia Tomizze, možda nedovoljno priznatog u Trstu, zbog čega smo i odlučili uprizoriti ovu predstavu koja spaja slatkoću i zabavu, glazbu i kazalište u kolektivno veselje svih koji jesu u kazalištu. Operni glasovi koji se izmjenjuju sa šaljivim frazama četvero izvrsnih glumaca u ulogama kukaca, mlada redateljica inovativnih ideja, zanosna glazba i tradicionalne arije: sve su to posebni sastojci za posebnu publiku! – kazala je ravnateljica La Contrade Livia Amabalino.
Predstava ‘Anche le pulci hanno la tosse‘/ ‘I buhe kašlju‘ Fulvia Tomizze u adaptaciji Uga Vicica i u režiji Diane Höbel nakon uspješne premijere u Trstu 3. siječnja, svoju će riječku premijeru doživjeti u utorak 23. siječnja u 19.00 sati u HKD-u na Sušaku. U sklopu programa Riječko kazalište mladih ‘Kamov’, predstava je nastala u koprodukciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca i La Contrade – Teatra Stabile u Trstu.
I buhe kašljuU predstavi za djecu i obitelji igra četvero glumaca: Enza De Rose kao buha Saltellina, Leonora Surian Popov kao komarac Tzatzira, Francesco Godina kao pauk Tessitori i Stefano Surian kao stonoga Locomotore. Autor glazbe je Carlo Moser, a glazbenih aranžmana Aleksandar Valenčić. Scenograf predstave je Anton Plešić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a svjetlo je oblikovao Bruno Guastini.
Poput djece koja se igraju svijeta odraslih, pauk, stonoga, komarac, a najviše buha koja kašlje, obožavaju pjevati poput pravih opernih pjevača.
Ravnateljica Talijanske drame Rosanna Bubola nastavlja:
– Ova predstava, vesela suradnja s kazalištem La Contrada – Teatro Stabile iz Trsta, skok je u mikrokozmos radosti i glazbe. To je način da se djeci prenese ne samo vrijednost prijateljstva, već i ljepota glazbe, osobito opernih arija koje mnoga djeca još ne poznaju. Vidjet ćemo buhu, dirigenticu orkestra koja dirigira komarcu sopranu, stonogi tenoru i pauku… otkrijte sami!.
Predstava traje oko 55 minuta, a izvodi se na talijanskom jeziku bez titlova na hrvatskom.

Foto: Press