Premijera: Komedija (Dis)funkcija glave
By redakcija On 11 stu., 2019 At 02:42 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Scena Gorica…

Scena.hr – Medijski pokrovitelj predstave (Dis)funkcija glave

Disfunkcija glave

Disfunkcija glaveU petak 15. studenog 2019. godine s početkom u 20.00 sati, GK Scena Gorica premijerno će predstaviti publici predstavu (Dis)funkcija glave istaknutog komediografa Bratislava Dimitrova, a režiju predstave potpisuje Ivan Leo Lemo.
(Dis)funkcija glave je komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Komedija je napisana 2012. Disfunkcija glavegodine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita.
U predstavi pratimo posjete trojice muškaraca psihijatrici, i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje. Mogli bismo reći da je komedija woodyallenovska jer opisuje psihoze suvremenog urbanog muškarca, koji se u današnjem društvu, suočava s pritiscima patrijarhalnog odgoja te inflacije seksualne ponude. Sve je više pornografije i fetišizma, a sve manje bliskosti. U tom tjesnacu između očekivanja vječne seksualne spremnosti i frustrirajuće nemogućnosti muškarca da ispuni tu misiju, nalaze se životi naših protagonista. Naravno, neki to nazivaju i krizom srednjih godina. Komedija tematizira i strah od starenja, taj veliki tabu u današnjem ultimatumu mladosti koje forsira mainstream kultura takozvane Zapadne civilizacije.

(Dis)funkcija glave
Premijera predstave je 15. studenog 2019. u 20 h.
Režija: Ivan Leo Lemo
Igraju: Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić

Foto: Press – Novković

comment closed