fbpx

Premijera: Krleža, stani u red!

Zagreb…

Nakon nastupa u New Yorku, Brazilu, Moskvi, Petrogradu i Kazahstanu, autorica Vesna Mačković donosi nešto novo, drugačije i intrigantno u Zagreb – Krleža, stani u red!

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Krleža, stani u red!U Pogonu Jedinstvo, Trnjanski nasip bb – pored Močvare, 5. travnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, na rasporedu je premijera predstave Krleža, stani u red! U predstavi glume Tonka Kovačić, Vesna Mačković i Vilim Matula​.
– Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljivosti umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i Krleža, stani u red!premeću po svojoj želji. Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici – svijetu ipak u njenoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas. A gdje je u svemu tome umjetnik? Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo i zabavno-glazbeni program. A možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa! – iz predgovora predstave.
Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji ‘Ars acustica’ Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

Krleža, stani u red!
Premijera: 5. travnja 2018, 20.00 sati
Repriza: 6. travnja 2018, 20.00 sati
Pogon jedinstvo, Zagreb
Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković​, Vilim Matula​

Produkcija: Udruga za audio-vizualnu kulturu ‘Kamera’
Kostimografija: Vesna Mačković
Izrada rekvizita i kostima: Ines Kolenko
Fotografija: Edita Sentić
Video: Dora Bodakoš
Video selfieji: prijatelji širom svijeta i Pero Kvesić
Tehničar svjetla i zvuka: Tomislav Maglečić

Uz podršku: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Pogon Jedinstvo, KUC Travno, Zagrebački plesni centar, Ars kopija, Outdoor akzent, Scena.hr
REZERVACIJE: ulaznice@vesnamackovic.com
ili viber /watzup / SMS s datumom i imenom te odabirom vrste ulaznice poslati na 0992004040

ULAZNICE su dio inicijative ‘Umjetnost dostupna svima’ prema kojoj prvih 20 ulaznica ima prazno polje cijene, sljedećih 20 ulaznica ima cijenu 30 kn, sljedećih 20 ulaznica ima cijenu 60 kn itd. Posjetitelji koji rezerviraju ulaznice s praznim poljem cijene pri izlasku s predstave samostalno upisuju cijenu koju žele platiti ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu odgledanom predstavom.

Foto: Press – Edita Sentić
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7wjndYJcXmE[/embedyt]