fbpx

Splitski Balet na gostovanju u Slovačkoj i Sloveniji

HNK…

BaletBalet Hrvatskog narodnog kazališta Split odlazi na nova inozemna gostovanja, u Slovačku na Međunarodni festival Chorea 2017, te u Sloveniju na festival Junij v Ljubljani 2017.
Chorea 2017 održava se u Bratislavi od 8. do 11. lipnja 2017. godine. U petak 9. lipnja na sceni bratislavskog kazališta Tower Stage splitski će Balet izvesti predstavu 5 do 12 Igora Kirova, a 11. lipnja solisti Hazuki Tanase i Aaron Kok nastupit će na završnoj gala večeri izvedbom dueta iz Kirovljeva baleta The Edge. U Ljubljani, na Kongresnom trgu 11. lipnja na programu je predstava 5 do 12.
BaletPored splitskog baletnog ansambla na festivalu suvremenog plesa Chorea 2017 nastupit će finska plesna trupa Ballet Finland i međunarodna plesna trupa Laleget Danza iz Mexico Cityja, a na završnoj gala-večeri pridružit će im se i slovačke plesne zvijezde međunarodne scene.
Festival Junij v Ljubljani održava se ove godine po deveti put u slovenskoj metropoli na Kongresnom trgu i na njemu se tijekom 14 dana ujutro i poslijepodne prikazuju dječje, a u večernjim terminima vrhunske svjetske umjetničke glazbene, baletne i predstave suvremenog plesa.
Plesna predstava 5 do 12 premijerno je izvedena prije dvije godine na 61. Splitskom ljetu. Moderni balet Igora Kirova, ravnatelja splitskog Baleta, uz dinamičnu glazbu Kirila Džajkovskog oduševio je do sada brojnu publiku ne samo u Splitu nego i na gostovanjima u Šibeniku, Beogradu, Sarajevu, Ohridu, Skopju, Štipu… The Edge je pak dio najnovije plesne trilogije East West koja je premijeru imala u svibnju ove godine na sceni splitskog HNK.
Najnovija turneja splitskog Baleta nastavak je brojnih gostovanja ovog ansambla koji je samo u ovoj godini nastupio u Beču, Ljubljani, Slavonskom Brodu, Skopju, Štipu, Bitoli, a u skoroj budućnosti putovat će još i u Dresden i Šibenik.

Foto: Press