fbpx

Hrvatski kazališni showcase: GORE

GORE Zagrebačkog plesnog ansambla

Plesna uspješnica GORE Zagrebačkog plesnog ansambla i mađarskog koreografa Ferenca Fehéra odabrana je među pet domaćih predstava u sklopu 15. hrvatskog kazališnog showcasea u organizaciji Hrvatskog centra ITI te će biti izvedena u subotu, 9. listopada u 12 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

GORE

Spomenuta je predstava nagrađena u kategoriji Najbolje predstave u cjelini u protekloj sezoni u okviru 14. dodjele Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa.

IZ KRITIKA:
Taj neprekinuti ritam, koji do te mjere utječe na publiku da na momente doista požališ što sjediš, sjajan je odraz tempa suvremene žene, čije se uloge i zadaće često preklapaju i od pojedinke zahtijevaju nadljudske napore u nošenju sa životnim izazovima. Zato su sve članice ansambla heroine modernog načina života. (Klara Šimunović, mimladi.hr)

GORE predstavlja zajedničko putovanje šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu. U zajedničkim ritualima otkrivaju odgovornosti pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu. Dinamična izvedba prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i gr upnu odgovornost.

Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Sintija Kučić, Luna Lilek i Petra Valentić.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti OVDJE.

Foto: Press