fbpx

Ploveće kazalište Histrion – Tajkuni Mire Gavrana

Zagreb…

Kazalište Histrion posjetit će trinaest mjesta duž jadranske obale

HistrionGlumačka družina Histrion i ove godine, usprkos svim nedaćama i teškim uvjetima, kreće na ljetnu turneju brodom. Ploveće kazalište Histrion krenulo je na put prvi put prije 45 godina i od tada svake godine posjećuje velika i mala mjesta na jadranskoj obali, otocima i u priobalju.
Ove godine, jubilarne 45. godine, Ploveće kazalište Histrion posjetit će trinaest mjesta duž jadranske obale s predstavom TAJKUNI HistrionMire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca, u režiji Zorana Mužića, najizvođenijeg histrionskog redatelja.
Turneja će započeti 26. srpnja i završiti 8. kolovoza, a u sklopu gostovanja Tajkuni će posjetiti i dva grada krajem kolovoza.
TAJKUNI su komedija koja komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove komedije i zrelo kritiziraju te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja. Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…
Glume: Ana Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić i Zlatko Ožbolt.

Raspored ljetne turneje:
Nedjelja 26.7. – VRBOSKA (HVAR)
Ponedjeljak 27.7. – PERAČKO BLATO
Srijeda 29.7. – STON
Četvrtak 30.7. – BLATO (KORČULA)
Petak 31.7. – VIGANJ (PELJEŠAC)
Subota 1.8. – SVETA NEDJELJA (HVAR)
Nedjelja 2.8. – KOMIŽA (VIS)
Ponedjeljak 3.8. – MILNA (BRAČ)
Utorak 4.8. – GATA
Srijeda 5.8. – LOVREĆ
Četvrtak 6.8. – DRNIŠ
Petak 7.8. – SKRADIN
Subota 8.8. – ŠIBENIK
Subota 22.8. – NOVI VINODOLSKI
Nedjelja 23.8. – NOVALJA

Foto: Press