fbpx

Plesna predstava Anything gostuje na Splitskom ljetu

U Splitu i Dubrovniku….

Predstava ‘Anything’ Zagrebačkog plesnog ansambla gostuje na Splitskome ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama

AnythingPlesna predstava ‘Anything‘, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua, a u izvedbi uglednog Zagrebačkog plesnog ansambla, gostuje na Sustipanu 30. srpnja s početkom u 21,00 sat, a u sklopu Splitskog ljeta te 6. kolovoza na Taraci tvrđave Revelin, s početkom u 21,30, u okviru Dubrovačkih ljetnih igara. Riječ je o jednoj od ponajboljih domaćih plesnih predstava u posljednje vrijeme, nastaloj u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, a u Split stiže u selekciji Plesne mreže Hrvatske.
U predstavi ‘Anything’ gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, govori samo za sebe. Vrhunski plesači Zagrebačkoga plesnog ansambla sustvaratelji su ovoga djela pa su Anythingtijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela. Rezultat je poetičan ples između sna i jave, pod šumom drveća i vjetra, kojeg kritičari opisuju kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog. U predstavi plešu Nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek.
Predstave izabrane u Plesnu mrežu Hrvatske 2016. do sada su gostovale na Osječkom ljetu, a jesenas će ih moći vidjeti i publika u Rijeci, Karlovcu, Zadru, Šibeniku, Virovitici i Varaždinu.

Foto: Press