fbpx

Lado oduševio publiku, ravnatelj ansambla Dabo dobio zahvalnicu

Dubrovnik…

Uoči nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je ravnatelju ansambla Lado Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla

Ansambl LadoAnsambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado sinoć je nastupio u Dubrovniku pred brojnom festivalskom publikom na taraci tvrđave Revelin.
Ovogodišnji repertoar LADO-a za festivalsku publiku sastojao se od pjesama i plesova Baranje, Primoštena i okolice te istarskog kraja, zagorskih plesova, ličkog kola, narodnih plesova i pjesama bunjevačkih Hrvata te drugih. Bogata hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, Krešimir Dabonajljepših i umjetnički najvrednijih, velikim dijelom upravo zahvaljujući ansamblu Lado, stoga ne čudi oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima.
Uoči sinoćnjeg nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je u Festivalskoj palači ravnatelju ansambla Lado Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla koji je lani proslavio svoju pedesetu obljetnicu.

Foto: Press