Lado oduševio publiku, ravnatelj ansambla Dabo dobio zahvalnicu
By redakcija On 24 srp., 2016 At 11:35 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Dubrovnik…

Uoči nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je ravnatelju ansambla Lado Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla

Ansambl LadoAnsambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado sinoć je nastupio u Dubrovniku pred brojnom festivalskom publikom na taraci tvrđave Revelin.
Ovogodišnji repertoar LADO-a za festivalsku publiku sastojao se od pjesama i plesova Baranje, Primoštena i okolice te istarskog kraja, zagorskih plesova, ličkog kola, narodnih plesova i pjesama bunjevačkih Hrvata te drugih. Bogata hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, Krešimir Dabonajljepših i umjetnički najvrednijih, velikim dijelom upravo zahvaljujući ansamblu Lado, stoga ne čudi oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima.
Uoči sinoćnjeg nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je u Festivalskoj palači ravnatelju ansambla Lado Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla koji je lani proslavio svoju pedesetu obljetnicu.

Foto: Press

comment closed