HZJZ u 14 sati: U 24 sata umrla 1 osoba, 1222 ukupno zaraženih koronavirusom
By redakcija On 6 tra., 2020 At 01:00 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 1222 zaraženih koronavirusom

Covid-19, koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 1222 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Do sada je obavljeno ukupno 11464 testiranja, 617 u posljednja 24 sata. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba srednje dobi koja ranije nije bila ozbiljnije bolesna. U RH je do sada šesnaest osoba preminulo od koronavirusa. Iako je naša linija linerna, ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo biti dosljedni i moramo se držati uputa Stožera – rekao je Vili Beroš.

hrv

Od srijede je aktivan i sustav e-propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-propusnica. U četvrtak do 12 sati izdano je 12736 e-propusnica: za 8740 osoba propusnice su izdali poslodavci, za 3578 osoba stožeri civilne zaštite, za 215 osoba liječnici, a za 193 osobe tijela državne uprave.
24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr

comment closed