fbpx

Zlatko Mateša osvojio srebrnu medalju u ultra lakom preciznom slijetanju

Vrsar…

Zlatko Mateša– Iako su me zezali da mi srebro ne ide uz ime, kao ni izborniku Daliću, stvarno je veliko zadovoljstvo i čast biti drugi iza slovenske letačke legende Benjamina Ličera – rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Dok naši sportaši diljem svijeta osvajaju medalje za Lijepu našu, jedna medalja, pristigla u ponedjeljak u Hrvatski olimpijski odbor (HOO), bila je više nego zanimljiva. Srebrnu kolajnu, zajedno s prigodnim pokalom za doprvaka, donio je osobno predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Naime, proteklog vikenda na zrakoplovnom Kup natjecanju u organizaciji Aerokluba Vrsar na prostorima zračne luke istoimenog istarskog gradića, Zlatko Mateša je osvojio drugo mjesto u kategoriji ultralakog (ultra light) preciznog slijetanja.
Budući da je natjecanje imalo i međunarodnu odrednicu, dopušten, štoviše i poželjan, bio je i nastup zrakoplovaca iz inozemstva. S obzirom na 40-godišnje letačko iskustvo (i borbu s više od 300 požara u karijeri), Slovenac Benjamin Ličer Benđo iz AK Portorož očekivano je ostvario najbolji rezultat.
U tri loptačka sporta kojima se rekreativno bavi – vaterpolo, nogomet i odbojka na pijesku, predsjednik HOO-a vezan je za Zagreb, dok je u zrakoplovnim letovima njegova klupska destinacija AK Vrsar. Osim škole letenja, AK Vrsar ima u programu i akrobatske letove, školu padobranstva te adrenalinske skokove u tandemu.

Izvor: (hoo/vk)
Foto: Press – AK Vrsar