fbpx

2Cellos u novom spotu prošetali kroz 10 godina karijere!

2Cellos i dalje oduševljavaju publiku diljem svijeta

I nakon bogate desetogodišnje karijere, milijarde streamova, mnogobrojnih rasprodanih koncerata i milijuna obožavatelja diljem svijeta, 2Cellos i dalje oduševljavaju publiku diljem svijeta sa starim i novim izvedbama.

2Cellos

Danas su 2Cellos najavili dugoiščekivani, šesti studijski album “Dedicated” (Sony Masterworks/Menart) i objavili novi spot “I Don´t Care”, za hit koji u originalu izvodi Ed Sheeran. U spotu su se prisjetili samo nekih od zanimljivih i važnih trenutaka koji su iza njih i to kroz još neviđene snimke nastale u posljednjih 10 godina!

Album “Dedicated” izlazi 17. rujna 2021. i njime 2Cellos slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovirati i na dugoiščekivanoj zajedničkoj Dedicated turneji koja počinje 2022. u SAD, 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Arena. (Cijela turneja).

Luka Šulić i Stjepan Hauser su vrijeme pandemije uz odmor iskoristili za snimanje novih deset pop himni i bezvremenskih rock klasika.

– Odmori su dobri za razmišljanje – kaže Hauser vezano za njihov novi album.

– Pogledaš unatrag što si napravio do sada i u kojem smjeru želiš ići u budućnosti. Toliko smo puno putovali da nikada nismo imali ovoliko vremena za razmišljanje. Sada je sve puno jasnije.

Luka Šulić kaže:

– Uvijek smo se planirali vratiti i u “Dedicated” smo ušli sa svježim pristupom i energijom. Na pozornici nismo bili dvije godine i jedva čekamo da se vratimo na koncerte!

I na novom albumu Luka i Stjepan pokazuju svoju virtuoznost, prepoznatljivi stil sviranja koji ruši granice. Među pjesmama koje su obradili su: “bad guy” (Billie Eilish), “Shallow” (Lady Gaga), “Halo” (Beyonce), “Cryin'” (Aerosmith), “Sweet Child O’ Mine” (“Guns N’ Roses), “Wherever I Go” (OneRepublic), “Sound of Silence” (Simon and Garfunkel).

– Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.

Prisjetimo se, vrtoglavi svjetski uspjeh 2Cellos je započeo s obradom “Smooth Criminal” Michaela Jacksona 2011. godine. Iza njih je 1,3 milijarde YouTube pregleda, 5.5. milijuna Youtube pretplatnika, milijarda streamova i gotovo milijun prodanih ulaznica za koncerte.

Foto: Press
Video: