fbpx

Aleksandar Petrović: Zadovoljan sam s dvije pobjede, ali…

EuroBasket 2017…

Aleksandar Petrović– Opet neobjašnjiv ulazak u utakmicu, laganih 10-0 za Rumunjsku da bi potom, nakon timeouta i nakon par rotacija ušli u onu radnu temperaturu koju moramo imati kad se igraju ovakve utakmice. Tog trenutka smo napravili 26-2 i usmjerili smo utakmicu u smjeru u kojem smo htjeli da bude, ali to smo ipak htjeli napraviti otpočetka. Prema tome, zadovoljan sam s dvije pobjede, ali nisam zadovoljan načinom kako igramo – rekao je nakon utakmice izbornik Aleksandar Petrović.
Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je protiv Rumunjske u drugoj utakmici EuroBasketa 2017. rezultatom 74:58. Iako je bilo puno nervoze u početku utakmice, Hrvatska je ušla u svoj ritam i upisala svoju drugu pobjedu na europskoj smotri.
Marko Popović– Na to kad će se postići radna temperatura odgovorit ćemo nakon sljedeće dvije utakmice jer mislim da u sljedeće dvije utakmice treba pokazati gdje smo, na kojem broju okretaja. Ovog trenutka smo sigurno razmišljali da budemo tu gdje smo sada što se tiče aspekta dvije pobjede. Međutim, sasvim sigurno da je strašno puno nervoze. Praktički mi jesmo u osmini finala, ali definitivno moramo ganjati tu kompaktnost jer ono što ćemo napraviti, sutra im moramo pokazati te očigledne stvari koje nas režu. Zašto govorim o ovim stvarima, primili smo dva puta po 58 poena. Zato što nas u nekakvom kvalitetnom agresivnom stanju drže sitne stvari – kontrola skoka, kontrola picka… Te stvari kad se dogode, onda krene nervoza i zbog toga što možda nisi spreman krene još jedan dodatni dio na terenu. Jednostavno što se tiče kolektivne igre, moramo biti kvalitetniji – kaže Petrović.
Najbolji u redovima Hrvatske bio je Bojan Bogdanović koji je ubacio 21 poen. Sutra je slobodan dan, a u ponedjeljak, 04. rujna Hrvatska igra protiv Crne Gore.
– Zadovoljni smo onim što je odradio Popović, ali bez pravog Ukića 10. rujna ne znam kolike su nam šanse, ovog trenutka vraćamo Roka Ukića. Trošim određenu minutažu da Roko uhvati ritam. Marko Tomas je tu, a danas sam procijenio da ga apsolutno neću koristiti jer mislim da mu trebaju dva dana odmora jer će igrati protiv Crne Gore i Španjolske – zaključio je Petrović.

Foto: Press – Hrvatsko košarkaški savez