fbpx

Premijerno: Čarobnjakov učenik na Sceni Gorica

Na sceni…

Čarobnjakov učenikNa programu Gradskog kazališta – Scena Gorica, u subotu 26. rujna 2020. s početkom u 18.00 sati je premijera predstave Čarobnjakov učenik. Predstava je nastala iz vlastite produkcije Gradskog kazališta – Scena Gorica, a premijernu izvedbu možete pogledati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Dvorana Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica).
Čarobnjakov učenik narodna je bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o Carobnjakov ucenikmarljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti. Redateljica Ivana Peroš je ovu pomalo arhaičnu bajku mudro osuvremenila, tako da bude zanimljiva našim najmlađim gledateljima. Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama.
Predstava Čarobnjakov učenik namijenjena je djeci vrtićke i mlađe školske dobi. Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film.

Čarobnjakov učenik
Režija: Ivana Peroš
Dramaturgija: Dora Delbianco
Scenografija: Vesna Režić
Kostimografija: Emina Kušan
Glazba: Igor Karlić
Oblikovanje svjetla: Martin Šatović
Igraju: Vedran Komerički i Danijel Radečić

Foto: Press – Novković