fbpx

Premijerno: Ljepota naše različitosti

Zagreb…

Medley Teatar – Ljepota naše različitosti

Ljepota naše različitostiSutra, u utorak 18. prosinca 2018. godine s početkom u 18.00 sati, na međunarodni dan migranata, Medley Teatar ima premijeru nove dječje predstave Ljepota naše različitosti u kojoj naslovne uloge igraju Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić.
– Dječja predstava Ljepota naše različitosti motivirana je izbjegličko-migrantskom krizom i iskustvom volontiranja glavnih glumaca s djecom izbjeglica i migranata iz različitih ratom zahvaćenih područja. Radi učestalih krivih stereotipa i želje za lakšom asimilacijom u društvo, rodila se ideja stvaranja predstave koja će progovoriti o različitosti, prihvaćanju, razumijevanju i toleranciji. Upravo tim vrednotama trebamo poučavati djecu koja su temelj društva. Kroz poticanje pozitivnog stava prema bićima i pojavama oko nas, djeca postaju snažnija, samopouzdanija te razvijaju socijalne i emotivne vještine za život. Ova predstava prije svega potiče širenje ljubavi i mira između različitih.
Ljepota naše različitosti dirljiva je, zabavna i edukativna priča koje prati dvoje prijatelja, Rodu i Slavuja, na njihovom putovanju iz Afrike do Europe. Izgubljeni od svog jata, male ptice selice odvažno se udružuju i kreću na dalek put u nepoznato. Ujedinjeni u jednom cilju, da pronađu svoju obitelj, dvoje prijatelja nailaze na mnoge prepreke, suočavaju se s raznim strahovima te susreću različite životinje koje im pomažu oko smjera kojim moraju nastaviti dalje. Od Egipta i Sirije, preko Turske i Sjevernog mora pa sve do Hrvatske, naša dva prijatelja upoznaju i uče drugačije kulture, jezike, hranu i plesove – poručuju iz kazališta.

Ljepota naše različitosti

Predstava Ljepota naše različitosti nema dobno ograničenje, no prilagođena je uzrastu djece od četiri do deset godina.

Predstava Ljepota naše različitosti
Centar za kulturu i informacije, Švarcova 16 – Maksimir, Zagreb
U utorak 18. prosinca 2018. godine s početkom u 18.00 sati.

Foto: Press