Timovi mentora u showu ‘The Voice’ su kompletni!
By redakcija On 15 velj., 2015 At 10:19 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Završile audicije…

Upoznajte kandidate

VoiceNakon pet subota, u posljednjoj emisiji audicija, mentori u showu ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske‘ popunili su svoje timove. Podsjećamo, mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija imali su zadatak izabrati po 12 posebnih pjevača koje će voditi u daljnjim fazama natjecanja. Prije posljednje emisije Jacques i Tony imali su po tri slobodna mjesta u svojim timovima, dok su Indira i Ivan imali samo po dva.
U posljednjoj emisiji audicija Egon Marić, Ema Gagro i Melanie Malike Acorlor postali su dijelom Jacquesovog tima. Indirin tim popunili su Andrea Mihal i Mateo Resman. Tonyja su za mentora dobili Kristina Boban, Alen Bičević i Andrija Kovačević, dok su Iva Gortan i Mahir Kapetanović zaslužili mjesto u Ivanovom timu.
Tim mentora Jacquesa Houdeka čine: Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Martina Milošević, Dino Petrić, Nina Kraljić, Pjerino Ružević i Neven Stipčić, Antonela Đinđić, Ana Cerovac, Egon Marić, Ema Gagro i Melanie Malike Acorlor.
Tim mentorice Indire Levak čine: Bruna Oberan, Karlo Cvetković, Dora Vestić, Zdravka Damjanović, Samanta Vrbljanac, Ana Opačak, Ivan Županović, Tomislav Užarević, Sven Pfeifer, Samanta Bučaj, Andrea Mihal i Mateo Resman.
Tim mentora Tonyja Cetinskog čine: Božidarka Matija Čerina, Bojan Aleksovski, Kristian Ordulj, Maja Škiljević, Sara Barbarić, Jure Brkljača, Iva Ajduković, Vladimir Matica, Romana Lalić Pejković, Kristina Boban, Alen Bičević i Andrija Kovačević.
Tim mentora Ivana Dečaka čine: Dino Purić, Valentina Trstenjak, Dario Došlić, Ante Brzić, Azra Kuštrić Skender, Melanija Purić, Nicole Vidak, Daniel Jurišević, Marin Jurić Čivro, Elena Stella, Iva Gortan  i Mahir Kapetanović.
Nakon audicija slijede dvoboji iduće subote. Svaki mentor od svojih 12 natjecatelja treba kreirati po 6 parova. Svaki par tijekom dvoboja izvodi duet, a njihov mentor treba donijeti iznimno tešku odluku – tko iz natjecateljskog para nastavlja natjecanje, a s kime se mora rastati.

BIOGRAFIJE KANDIDATA

Egon MarićEgon Marić
Glazba je nešto najvažnije u mojem životu.
24-godišnji Egon Marić živi u Slavonskom Brodu. Nekoć se bavio skateboardingom, no zbog ozljede je s time prestao i odlučio svirati gitaru. Pjevati je počeo prije tri godine i shvatio da mu je pjevanje veća strast od sviranja. Dosad je pjevao samo s prijateljima, na željezničkom kolodvoru u svojem gradu. Među glazbene uzore ubraja Roberta Planta, Jima Morrisona, Johna Newmana i Jamesa Arthura.

Iva GortanIva Gortan
Glazba je moja zaigranija strana.
Iva Gortan ima 23 godine i dolazi iz Pazina. Studira psihologiju, a u slobodno vrijeme volontira u raznim udrugama. Pohađala je glazbenu školu, gdje je svirala violinu, a pjevanjem se počela baviti na nagovor svojeg profesora. Od srednje škole, tijekom turističke sezone nastupa s bendom. Obožava Radojku Šverko i Josipu Lisac, a uzori su joj i jazz-dive poput Nine Simone, Elle Fitzgerald i Sare Vaughan.

Kristina BobanKristina Boban
Glazba me upotpunjuje.
Kristina Boban živi u Splitu i ima 20 godina. Pjevanjem se bavi od malih nogu kada je postala članicom dječjeg zbora Abrakadabrići. Poslije je nastupala sa skupinom Naratoria, s kojom je proputovala Hrvatsku. Osim pjevanja voli i slikati, a nekoć je bila i cheerleaderica. Najveća podrška joj je majka, koju smatra najboljom prijateljicom. Glazbeni uzori su joj Vanna, Oliver, Gibonni, Doris Dragović i Ljiljana Nikolovska.

Ema GagroEma Gagro
Pjevačku karijeru započela sam na balkonu svoje none.
28-godišnja Ema Gagro dolazi iz Malog Lošinja, a već neko vrijeme živi u Zagrebu. Na sate pjevanja krenula je dok je kratko vrijeme živjela u SAD-u. Gostovala je na albumu slovenskoga glazbenika Mihe Guština Guštija. Sudjelovala je u mjuziklima Crna kuća i Footlose, a članica je i zbora Izvor. Među omiljene glazbenike ubraja Earth, Wind & Fire, Erykah Badu, Whitney Houston i Mariah Carey.

Alen BičevićAlen Bičević
Uspjeh nije ono što imaš, nego ono što jesi.
21-godišnji Alen Bičević dolazi iz Malog Lošinja i studira u Rijeci. Deset godina trenirao je karate, bavio se plesom, a okušao se i u skladanju – napisao je skladbe koje izvodi sa sestrom.  Pjevanjem se bavi od devete godine, kada je nastupio na lokalnom festivalu. Šest godina polazio je glazbenu školu i učio svirati klavir, a pohađao je i sate pjevanja. Sa sestrom nastupa ljeti na raznim događajima. Neki od glazbenih uzora su mu Toše Proeski i Željko Joksimović.

Andrea MihalAndrea Mihal
Glazba je moja velika ljubav.
Andrea Mihal ima 20 godina i dolazi iz Slavonskog Broda. U Zagrebu studira kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. U glazbenoj školi učila je svirati klavir i flautu. Prije nekoliko godina pobijedila je na jednom lokalnom festivalu, što joj je bio poticaj da se nastavi baviti pjevanjem. Najviše voli izvoditi R’n’B i pop, a pjevački uzori su joj Jessie J i Beyoncé. Andrea je u Indirinom timu.

Mahir KapetanovićMahir Kapetanović
Sviranje na cesti najteža je stvar koju sam u glazbi trebao raditi.
23-godišnji Mahir Kapetanović živi u Zagrebu. Još u osnovnoj školi shvatio je da se želi baviti glazbom. Neko vrijeme bio je član skupine Bad Mushrooms, a primarni bend mu je The End. Već je dvije godine  član glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar i nastupa u rock-mjuziklu Antigona. Kaže kako nema uzore, već ističe bendove koji su utjecali na njegovu glazbu: Nirvanu, The Doors, Alice In Chains, The Beatles, Led Zeppelin.

Mateo ResmanMateo Resman
Volim pjesme koje imaju žestinu i emociju.
Mateo Resman je 21-godišnjak koji živi u Gerovu, a u Rijeci studira rani i predškolski odgoj. Pjevanjem se bavi od osnovne škole, a u srednjoj školi počinje polaziti sate pjevanja. Pjeva u bendu Striptones, s kojim je snimio demo album na engleskom jeziku. Već sedam godina nastupa s raznim bendovima, a u tome mu je potpora majka, koja ga je vozila na gaže. Najveći uzor mu je Myles Kennedy iz benda Alter Bridge, kao i James LaBrie i Jacques Houdek.

Melanie Malike AcorlorMelanie Malike Acorlor
Glazba je istina.
19-godišnja Melanie Malike Acorlor rođena je u Zagrebu. S obitelji je neko vrijeme živjela u Gani te u Bihaću. Studira tekstilni i modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. U osnovnoj školi počela se baviti suvremenim plesom, a voli slikati i crtati. Ipak, najbolje se  izražava glazbom. Neko vrijeme bila je članica zbora. Glas Jeffa Buckleya smatra nevjerojatnim, a jako voli i glazbu Kida Cudija i Jimija Hendrixa.

Andrija KovačevićAndrija Kovačević
Glazbenik sam koji voli sport.
Andrija Kovačević je 25-godišnjak iz Zagreba. Apsolvent je na Muzičkoj akademiji, gdje svira saksofon, a zna svirati i klavir. Nastupao je s vokalnim kvintetom Acapella Benjamin, s kojim izvodi gospel i evergreen. Kao član duhovnog zbora Agape, surađivao je s mnogim našim poznatim izvođačima, među kojima su sestre Husar, Aki Rahimovski i Jacques Houdek. Najveći uzor mu je Brian McKnight, a voli i Michaela Bublea, Franka Sinatru i Stevieja Wondera.

Foto: Dario Njavro za HRT

comment closed