fbpx

Premijerno: Sonnyboy iz Stubičke Slatine

Na HRT-u…

Sonnyboy iz Stubičke Slatine, o vrsnom sviraču bluesa na usnoj harmonici, Kreši Oremušu

SonnyboyHrvatska radiotelevizija (HRT) idući će 14. studenog predstaviti gledateljima polusatni dokumentarni film Sonnyboy iz Stubičke Slatine, o vrsnom sviraču bluesa na usnoj harmonici, Kreši Oremušu, netom završen u produkciji emisija pučke i predajne kulture Programskog odjela Kultura HTV-a, urednika i redatelja Alekseja Pavlovskog.
Radnja ovog neobičnog dokumentarca vodi nas u Stubičku Slatinu nedaleko od Oroslavlja u Hrvatskom zagorju, gdje sa suprugom i kćerima živi Krešo Oremuš, kovinotokar po struci, zaposlen u lokalnom metalskom poduzeću. Na prvi pogled, njegov život ni po čemu ne odskače od života ostalih tamošnjih stanovnika – voli skuhati grah ili gulaš, naći se na kartanju s prijateljima, a član je i stubičke Družbe vitezova zlatnog kaleža – jednom riječju, pravi domaći Zagorec. No ipak, on je i još nešto – strastveni ljubitelj bluesa i vrsni svirač usne harmonike; prema tvrdnjama njegovih renomiranih kolega glazbenika iz Europe i Amerike, “među najboljima na planeti”…
Film Sonnyboy iz Stubičke Slatine će biti premijerno emitiran u četvrtak, 14. studenoga u 11:10 na HTV1, reprizno u subotu, 16. studenoga u 12:30 na HTV4 i u 13.55 sati na HTV3, te nakon toga pohranjen u videoteku internetske platforme HRTi, gdje će se moći pregledavati neograničeno.

Sonnyboy iz Stubičke Slatine
scenaristi: NEBOJŠA STIJAČIĆ, ALEKSEJ PAVLOVSKY
direktor fotografije: DUŠAN VUGRINEC
montažerka: DAVORKA FELLER
urednik i redatelj: ALEKSEJ PAVLOVSKY
Film će biti prikazan i pretpremijerno – u utorak, 12. studenoga, u 22 sata u zagrebačkom klubu Hard Place, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4.
Ulaz je slobodan.

Foto: Press