fbpx

Prvi spot u slavljeničkoj godini: Klapa Žrnovnica

Video…

Klapa Žrnovnica– Naime, ova godina je za nas posebna jer stavimo deset godina kontinuiranog djelovanja i rada klape – rekao je tenor klape Filip Maras.
Klapa Žrnovnica je objavila svoj prvi (od tri planirana) spota u ovoj godini. Prvi spot je snimljen za pjesmu ‘Dalmatinska stara zvona’ izvedenu, i nagrađenu za najbolji tekst, na prošlogodišnjem ‘Kaštelanskom điru’. Autor glazbe i teksta je Branko Slivar, vokalni aranžman je napravila Mia Vidović, dok instrumentalni aranžman potpisuje Ante Gašpardi.
– Spot je sniman na dvije lokacije: potoku Vilar i kod crkvice svetog Mihovila u Žrnovnici, a glumačke role smo odradili mi, članovi klape – poručuju klapa Žrnovnica.
Klapa Žrnovnica– Cilj nam je bio izići iz stereotipa i zaobići uobičajene klapske formacije pri snimanju spotova. Pri tome smo nastojali spojiti poruku koju šalje prekrasan tekst pjesme s opustošenim lokacijama u našem okruženju i pokazati bar dio strahota koje je iza sebe ostavio veliki požar koji je u srpnju 2017. poharao našu Žrnovnicu, Split i okolicu, i na taj način poslati još jedno upozorenje i poruku da se onakvo nešto više nikada nikome ne bi smjelo dogodi – riječi su baritona klape Ante Mihanovića.
Režiju i montažu potpisuje Augustin Tino Bilandžić, koji uz Tonija Banova i Duju Marina (snimke dronom) čini i snimateljski trio.
– Planirano je snimiti još dva spota, za pjesmu ‘Lipota prominila se nije’ autorskog dvojca Biserke Biskupović i Bobija Popovskog s kojom ćemo se predstaviti na ovogodišnjem ‘Kaštelanskom điru’. Također i spot za pjesmu ‘Po dalmatinski’ s kojom ćemo pokušati otići na festival Melodije hrvatskog juga u Opuzen. Pjesmu potpisuju Saša Bulić i Denis Batinović Pekma – zaključuju iz klape Žrnovnica
Klapa Žrnovnica osim zabavnog programa u slavljeničkoj godini ima u planu odraditi i ’10 koncerata za 10 godina’, riječ je o koncertima duhovne glazbe po crkvama i katedralama te je pred njima i nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i to u dvije kategorije.

Foto: Press – Andrija Vrcan
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1EMcigPeMbo[/embedyt]