fbpx

Ulaz slobodan: INK na Kaštelu ljeti

GK Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

INK na Kaštelu ljetiNa konferenciji za medije najavljen je program INK Gradskog kazališta Pula ‘INK na Kaštelu ljeti‘ u sklopu kojega će biti upriličene predstave ‘Ima da te ima‘ i ‘Zatvaramo‘. Predstava ‘Ima da te ima’ u režiji i izvedbi Lane Gojak i Rade Radolovića na rasporedu je u srijedu, 20. srpnja u 9,00 i u 20,30 sati, u četvrtak, 21. srpnja u 9,00 i u 20,30 sati te u petak, 22. srpnja u 9,00 sati. Predstava ‘Zatvaramo!’ autorice i koreografkinje Andree Gotovina u suradnji s izvođačima, polaznicima radionice Scenski pokret Dramskog studija INK na rasporedu je u petak, 22. srpnja u 21,30 sati.

Predstava – Ima da te ima – autora M. Peršić / A. Bančić
INK na Kaštelu ljetiTin i Tina, brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom, dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je strah, čemu služe prijatelji …
Pred dječjom publikom, i onima nešto starijima, otvara se razigrana dječja predstava koju kroz dramsku igru likova Tina i Tine vješto nose Rade i Lana nudeći nam prepoznatljive slike djetinjstva.

Predstava – Zatvaramo!
predstava ZatvaramoInspirirani obilježjima i estetikom pedesetih godina prošloga stoljeća krenuli smo ovim projektom na kreativno putovanje kroz vrijeme kreirajući galeriju likova i s njima povezane sadržaje smještene u mali noćni bar.
Kroz proces usmjeren k istraživanju slojevitih značenja pojma slobode, te u kreativnoj potrebi za istom, ostavili smo za sobom i vrijeme i estetiku i konvenciju, ispunjavajući taj oslobođeni prostor osobnim pričama, melankolijama, velikim i malim pogledima, odnosima, dajući svakome od postupaka, osim izvođača, njegovo mjesto, konkretno, njegovu stolicu. U (ne)udobnosti svoga mjesta i svoje stolice, kao izvođači nalazimo prostor kreativne adaptacije, prostor pokušaja prilagodbe situaciji izvedbe i iskustvu života. Stvarajući pokretne slike prepoznatljivog koreografskog narativa, zaustavljamo svakodnevicu u trenutku kada u sebi najviše prepoznajemo ljudsko, donoseći vam zajedničku priču povezanu našim individualnim glasovima.
Izvođači:
Sara Stepanović, Tisa Kliček, Mateja Kurilić, Alma Tognon, Sanela Hasanbegović, Karla Medakov, Leonarda Sep, Dora Brkarić, Fran Vozila, Filip Lugarić, Filip Josip Turk, Gabrijel Lazić.

Foto: Press