fbpx

Sutra ne propustite: Tatarski biftek

Gostovanje…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Tatarski biftekU petak, 10. ožujka 2017. godine s početkom u 20.00 sati na programu vinkovačkog kazališta pogledajte komediju Zvonimira Zoričića: ‘Tatarski biftek‘ redatelja Ivice Kunčevića, u izvedbi GD Histrion & Teatar ‘MANJE JE VIŠE‘.
Poznati hrvatski glumac Zvonimir Zoričić manje je poznat kao vrsni dramatičar. Pisao je komedije početkom Domovinskog rata, kad je izvođačka kazališna produkcija bila osjetno smanjena. Kada se društvena situacija normalirala, opet ga je svega apsorbiralo igranje. Opus je nevelik (ŠTRUDL OD TREŠANJA, TATARSKI BIFTEK, ČOVJEK ZA SVA VREMENA, DOBITNA KOMBINACIJA), ali izuzetno profiliran. Literarna ga je kritika već pozdravljala kao novog Majera…
Tatarski biftekAmbijent je gornjogradsko zagrebački. Velike probleme novog društva i vremena, rata i preživljavanja, Zoričić vidi kroz prizmu ‘malog čovjeka’. Duhovitom dramaturškom kombinacijom i majstorskim dijalogom iz pogleda ‘maloga’, on ironizira i humanizira ‘veliko’.
U TATARSKOM BIFTEKU, jedne pijane noći, Jura i Joža odlučuju pristupiti ratnim dragovoljcima. Odluka nesumnjivo ozbiljna, a razlozi?…svakojaki. U disproporciji odluke i motiva rađa se Zoričićev humor… Život i Tatarski bifteksvijet, neočekivanim slijedom asocijacija, izokrenut naopako, otkriva svoje smiješno, a možda i pravo lice. Uz razotkrivanje motiva odlaska, u pijanoj euforiji stvaraju se tu čitave političko-povijesne ‘teorije’.
Kroz iskričavi se dijalog svakodnevne poznate teme dovode do apsurda. Budući da su oni heroji Domovinskog rata, koje Zoričić, ipak ponajviše voli zbog njihovih slabosti.
– Ako ga više ne možemo slušati i gledati kao glumca na pozornici, sreća je da ga bar možemo čuti kao dramatičara – Ivica Kunčević.
U predstavi igraju: Željko Duvnjak i Davor Svedružić
CIJENA ULAZNICE: 40 kn
REZERVACIJE: 091 269 2104, 338 752, [email protected]

Foto: Press