fbpx

In Memoriam – Vlado Štefančić

Zagreb….

Na Hrvatskoj radioteleviziji poseban program u povodu odlaska glumca i redatelja Vlade Štefančića

Vlado ŠtefančićU povodu odlaska glumca i redatelja Vlade Štefančića, koji je svojim dugogodišnjim radom i stvaralaštvom uvelike doprinio razvoju Hrvatske radiotelevizije (HRT), javni medijski servis emitirat će poseban program u znak sjećanja na njega. Poseban prilog o životu i radu Vlade Štefančića s izjavama njegovih suradnika i prijatelja bit će prikazan u večerašnjemu središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije koji počinje u 19.00 sati. U svim današnjim informativnim emisijama na Prvome programu Hrvatske televizije i na Četvrtome programu Hrvatske televizije bit će emitirani prilozi u povodu odlaska Vlade Štefančića, a večerašnje izdanje Vijesti iz kulture, koje na Prvome programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Zrinka Turalija Kurtak, također će sadržavati poseban prilog posvećen Vladi Štefančiću.
Vlado ŠtefančićNa Trećemu programu Hrvatske televizije večeras s početkom u 20.45 sati bit će prikazana posebna emisija pod naslovom I to sam ja – Vlado Štefančić.
Hrvatski radio također priprema emisije i priloge u spomen na Vladu Štefančića. U svim će velikim informativnim emisijama na Prvome programu Hrvatskoga radija do kraja dana biti emitirani posebni prilozi, a u sutrašnjemu će izdanju emisije o kazalištu Lica i sjene biti uvršten i desetominutni prilog posvećen Vladi Štefančiću. U okviru emisije U sobi s pogledom koja je na rasporedu u subotu na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) s početkom u 11.05 bit će reprizirana emisija u kojoj je gost bio Vlado Štefančić.
Vlado ŠtefančićNa Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) danas u 15.45, u emisiji Music pub Zlatka Turkalja Turkija, o sjećanju na Vladu Štefančića govorit će Alfi Kabiljo i Radojka Šverko, a u emisiji Drugi dio dana u 17.40 emitirat će se dvadesetominutni tonski zapis iz serije Prolazi sve osim sjećanja u kojemu je Dubravka Družinec Ricijaš razgovarala s Vladom Štefančićem. Emisija je emitirana 23. prosinca 1992. godine.
Sve radijske i televizijske emisije posvećene glumcu i redatelju Vladi Štefančiću bit će moguće i naknadno pogledati ili poslušati s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press HRT