fbpx

Premijera: Narodni heroj Ljiljan Vidić

Kerempuh…

Najnoviji kazališni hit u gradu ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’

Narodni heroj Ljiljan VidićVođeni Krešimirom Dolenčićem, dokazanim redateljem Kerempuhovih uspješnica poput ‘Čuda u Poskokovoj Dragi’, ‘Krletke’ i drugih, ansambl Satiričkog kazališta Kerempuh vrijedno priprema uprizorenje zasigurno najvećeg i najočekivanijeg kazališnog hita u ovoj sezoni, predstavu ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić‘ Zorana Lazića, u adaptaciji i dramatizaciji Ane Tonković Dolenčić. Ovaj zanimljiv tekst prepun duhovitih šala na današnjicu i Narodni heroj Ljiljan Vidićprošlost, zasigurno će osvojiti zagrebačku publiku. Premijera je zakazana za 21. travnja 2017. godine u 20.00 sati, a prve pretpremijerne izvedbe mogu se pogledati već 19. i 20. travnja 2017. godine. Jedan od najuspješnijih i najintrigantnijih domaćih filmova u proteklih nekoliko godina zasigurno je ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’ u režiji Ivana Gorana Viteza, nastao prema filmskom scenariju Zorana Lazića 2015. godine. Poput Tarantinovih Nemilosrdnih gadova ili Mel Brooksove Smiješne strane povijesti, priča o Ljiljanu Vidiću obiluje politički nekorektnim, uvrnutim humorom, a relacijama prema današnjici uranja u fantastiku balansirajući na na tankom rubu nonsensa što je čini idealnim materijalom za kazališnu adaptaciju na tragu broadwayske uspješnice Producenti.
– Narodni heroj Ljiljan Vidić je satirički okvir u kojem se kroz prizmu humora može ogledati sav besmisao suvremenih Narodni heroj Ljiljan Vidićradikalnih podjela u društvu, rat koji kao da nikada nije završio i traume koje nikako da zacijele. Partizani, ustaše, četnici, kojekakvi profiteri te potreba za revolucijom i danas se provlače kroz mnoge pore naše svakodnevice, a kazalište je mjesto na kojem je moguće, čak i uz osmijeh, napokon se obračunati s tom anakronom distopijom jer je, prema nekim autorima, čovjek drav dokle god se može sam sebi smijati – kaže o predstavi Zoran Lazić.

Narodni heroj Ljiljan Vidić
Redatelj: Krešo Dolenčić
Adaptacija i dramaturgija: Ana Tonković Dolenčić
Kostimografkinja: Tea Bašić
Scenograf: Davor Antolić
Glazba: Mario Mirković
Koreograf: Saša Krnetić
Oblikovatelj svjetla: Elvis Butković
Ilustrator: David Peroš Bonnot
Asistent režije i inspicijent: Zvonko Benić
Izvršni producent i inspicijent: Mirela Tihava
Autor video i promotivnih materijala predstave: Ivan Goran Vitez
Igraju redom pojavljivanja:
Pripovjedač – Damir Poljičak
Ljiljan Vidić – Luka Petrušić
Ljiljanova majka, prodavačica, starleta, Gertruda – Anita Matić Delić
Čika Momo, Vladimir Nazor, Vatroslav, Hitler – Hrvoje Kečkeš
Žandar, Komandant Struja, SS-ovac – Velimir Čokljat
Milkica, četnik, krugovalnik, Laura, najavnik, događajnik, – Mia Anočić – Valentić
Maša, ustaša, četnik, Ljudevit, svećenik – Matija Šakoronja
Ivan Goran Kovačić, Vesnin otac – Tomislav Štriga
Četnik, ustaša, Janko, dostavljač, njemački stražar – Vedran Mlikota
Četnik, ustaša, Tito – Filip Detelić
Vesna – Ana Maras Harmander
Mišo – Ivan Đuričić
Okac – Josip Brakus
Salko – Ognjen Milovanović
Ante Pavelić – Boris Mirković
Četnici, ustaše, hipsteri, Tanzenbaum – Atomic Dance Factory (Saša Krnetić, Entoni Radman, Stjepan Cutvarić, Tomislav Ivić, Matej Meić, Mario Rudelić)

Foto: Press