fbpx

Svjetski dan kazališta: Besplatna vožnja s umjetnicima HNK

Rijeka…

Vožnja s umjetnicima Zajca na Svjetski dan kazališta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Svjetski dan kazališta

Svjetski dan kazalištaU srijedu, 27. ožujka 2019. godine, na Svjetski dan kazališta, u Rijeci na svoju prvu vožnju kreće ‘kazališni’ autobus te Riječankama i Riječanima poklanja besplatnu vožnju od 9.30 do 10.30 sati na relaciji Jelačićev trg- Žabica – Trsat – Jelačićev trg.
Riječ je gradskom autobusu oslikanom prizorima iz poznatih riječkih predstava, kojima se, naravno, promovira program HNK Ivana pl. Zajca, dramski, operni, baletni te koncertna sezona. Na prvu vožnju uputit će se riječki kazališni umjetnici: Olivera Baljak, Dražen Mikulić, Tanja Smoje, Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Dean Krivačić, Anastazija Balaž i Nikola Nedić iz Hrvatske drame, Ivna Bruck, Serena Ferraiuolo, Lucio Slama, Bruno Nacinovich, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano, Leonora Surian Popov i Toni Plešić iz Talijanske drame, Ivana Srbljan i Dario Bercich iz Opere te Michele Pastorini, Marta Kanazir, Daniele Romeo, Andrei Koteles, Cristina Lukanec, Hugo Rodrigues, Ksenija Krutova i Nika Lilek iz Baleta.
Svi će se građani tijekom vožnje „kazalištem na kotačima“ moći, onoliko koliko traje putovanje do njihova odredišta, družiti s riječkim umjetnicima, popričati s glumcima, pjevačima i plesačima, iz prve ruke doznati novosti iz riječkog „Zajca“… a sve na Dan kazališta.
Jer i kazalište je putovanje. Tako u ovogodišnjoj međunarodnoj poruci povodom Svjetskog dana kazališta, njen autor, kubanski redatelj i dramatičar Carlos Celdrán ističe:
– Kada sam shvatio da je kazalište zemlja za sebe, veliki teritorij koji obuhvaća čitav svijet, u meni se rodila odluka koja je ujedno i poimanje slobode: ne moraš otići od tamo gdje se nalaziš, ne moraš trčati, niti se micati…To je putovanje mašte, sjeme koje se sadi u najudaljenijim zemljama: u građanskoj, etičkoj i ljudskoj svijesti tvojih gledatelja.

Foto: Press