fbpx

Ulovite ulaznice za plesni koncert ansambla LADO

Ulaznice za koncert Drmeš, kolo, polka zurka ansambla LADO već su u prodaji

Svečani premijerni godišnji plesni koncert ansambl LADO počinje izvoditi u studenom

Svoju 74. obljetnicu umjetničkog djelovanja, Ansambl LADO obilježit će izvođenjem svečanih premijernih koncerata Drmeš, kolo, polka, zurka. Rođendanski koncert jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla bit će izveden u studenom, a odabrane koreografije i glazbena djela posvećeni su plesnoj, glazbenoj i odjevnoj baštini nizinske, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Drmeš, kolo, polka, zurka koncert je čija će prva izvedba biti 6. studenog 2023. u HNK u Varaždinu, za koji su ulaznice u prodaji preko službene stranice kazališta. Sljedeći će se održati koncert u Đurđevcu i to 8. studenog, a za njega su ulaznice besplatne i preuzimaju se od 17. listopada na recepciji Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci.

Svoj je prvi veliki koncert, nedugo od osnutka, LADO je održao 1950. godine upravo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, kojemu se svake godine vraća povodom obilježavanja rođendanskog datuma. Prva izvedba u HNK u Zagrebu bit će 10. studenog i za nju je ostalo još nekoliko ulaznica koje možete rezervirati na blagajni ili službenoj stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, dok je izvedba 11. studenog zatvorenog tipa.

Koncerti se nastavljaju 16. studenog u Pisarovini, gdje je ulaz također slobodan, a LADO se vraća u Zagreb 21. studenog u KD Vatroslav Lisinski,  za koji je su ulaznice u prodaji putem sustava Ulaznice.hr.

Publika u Slavoniji LADO će imati priliku gledati 28. studenog u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić, za koji su ulaznice uskoro u prodaji. Posljednji iz serije svečanih godišnjih koncerata LADO će održati u Mađarskoj, 30. studenog 2023. u Pečuhu , u ambijentu impresivne dvorane Kodály Center. Ulaznice za koncert u Pečuhu krenule su u prodaju putem službene stranice dvorane.

Drmeš, kolo, polka i zurka najzastupljeniji su i nezaobilazni tradicijski plesovi pojedinih hrvatskih krajeva smještenih “među Savom, Dunavom i Dravom” te uz njih. Ovim programom LADO će publiku provesti na plesno i glazbeno putovanje Posavinom, Moslavinom, Bilogorom, Turopoljem, Slavonijom, Baranjom, Srijemom, Međimurjem i Podravinom.

Svečani godišnji plesni koncert Ansambla LADO prilika je da se publika još jednom uvjeri u energičnost i moćnu scensku prisutnost jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla. Koncerti Ansambla LADO nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a utemeljeni su na vrhunskim koreografskim i glazbenim ostvarenjima i scenskim interpretacijama koje su tako bliske ishodištu.

Foto: Press – LADO /Vjekoslav Šago