fbpx

Zlatko Vitez: Bobijevi dani smijeha je festival posvećen glumcu

Zagreb…

Utemeljitelj i ravnatelj GK Histrion za portal Scena.hr otkrio je zanimljivosti festivala koji će se održati 18. do 29. listopada

Zlatko Vitez, Bobi Marotti– Mi nikad nemamo selektora, mi za to nemamo novaca – objasnio je odabir predstava za festival komedija ‘Bobijevi dani smijeha‘ utemeljitelj i ravnatelj GK  Histrion Zlatko Vitez za portal Scena.hr. Jučer je u Histrionskom domu predstavljen program predstava koje će igrati na ovogodišnjim, petim po redu, Bobijevim danima smijeha koji će se održati od 18. do 29. listopada. Festival će se održavati u Histrionskom domu, Ilica 90 te u DGK Gavella i GK Komedija.
Vitez kaže kako je svakom kazalištu, koje je pozvao na sudjelovanje na festivalu, dopustio da sami odaberu predstavu koju smatraju najboljom za predstavljanje.
– Imate jedan dobar raster od onog što zovemo klasika do sasvim suvremenih tema do čak praizvedbe – rekao je Vitez te naglasio kako je ovaj festival posvećen glumcu. Festival je nastao kao uspomena glumcu i histrionu Bobiju Marottiju, a Vitez ističe da je ovaj festival nastao isključivo kao želja da se Bobija Marottija ne zaboravi.

Bobijevi dani smijeha
Na predstavljanju programa bio je i Ivica Kunčević, redatelj koji će u Histrion dovesti predstavu ‘Gospođica iz Maxima’. Predstava prati priču vrckaste kurtizane koja je zamijenjena za damu iz visokog društva te se nađe u centru pažnje. Međutim, ona svojom iskrenošću i šarmom raskrinkava sav lažni moral pomodnih francuskih salona.
– Sve to što smo mi uredno, građanski gradili je jako krhko – otkrio je Ivica Kunčević portal Scena.hr.
Predstavi ‘Gospođica iz Maxima‘ konkurirat će i predstava ‘Slučajni perverznjak‘ u režiji Gorana Grgića, predstava ‘Moderno doba‘ iz HNK Zadar, ali i mnoge druge predstave i kazališta iz Hrvatske, ali i šire. (A. Dukić)

Foto: Press