fbpx

Premijerno: Uvijek će nam ostati ljubav

Nova predstava Teatra Rugantino Uvijek će nam ostati ljubav

Nakon dvije odigrane i publikom ispunjene pretpremijere, nova predstava Teatra Rugantino Uvijek će nam ostati ljubav treću pretpremijeru najavljuje za danas, 22. listopada, a u nedjelju 25. listopada u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog na rasporedu je – premijera!

ljubav

Uvijek će nam ostati ljubav Miloša Radovića nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku. Jelena je vesela žena puna života koja zagazivši duboko u četrdesete odlučuje formalizirati dvadesetogodišnju vezu s Medom. Medo je inertni, neuhvatljivi pedesetogodišnjak sklon cinizmu, sveučilišni profesor kojeg hvata paničan strah od nadolazećih promjena pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta prije potpisivanja bračnog ugovora. “U pet minuta. Komprimirano. Samo najvažniji dijelovi. Razumnim ljudima to je više nego dovoljno”, kaže on, pretvarajući prostor scene u čudesni kaleidoskop kroz koji će gledatelji zaviriti u sve ono što sljedećih trideset, četrdeset ili više godina može donijeti. Kazališnom čarolijom Jelena i Medo dobili su mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.

ljubav

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.
Zadovoljstvo predstavom “Uvijek će nam ostati ljubav” i reakcijama publike na pretpremijerama, ne krije nitko iz kreativnog tima predstave. Izdvojit ćemo samo kratke komentare dvojca na sceni: Jelena Miholjević, sjajna u ulozi Radovićeve Jelene, o tekstu kaže:
– Divan je jer je istovremeno i komično i tragično i istinito i cinično, a sve skupa je lijepo i pastelno, ima tu toplu notu koja nam danas tako fali.
Dražen Čuček, neponovljivi Jelenin Medo, komentira pretpremijere:

Uvijek će nam ostati ljubav

– Dobili smo publiku. Dobili smo tog svog trećeg partnera i dobru reakciju, gust pljesak na kraju i srce je veliko kao kuća.
Publika koja želi vidjeti Jelenu i Medu u “Uvijek će nam ostati ljubav”, može to u Zagrebu 22. ovog mjeseca te 8. i 28. studenoga (Mala dvorana Lisinski). Premijerna publika će ih gledati u nedjelju 25. listopada, a slijede i prva gostovanja predstave – 4. 11. u Crikvenici i 13. 11. u Opatiji.

Foto: Press – A. Saška Mutić