fbpx

Dora Lipovčan: Uloga malog Perice me veseli i gušt mi je igrati

Tko pjeva zlo ne misli…

Perica je zapravo jako zanimljiv lik, a zbog Perice sam potražila dijete u sebi, rekla je Dora Lipovčan za portal Scena.hr

Glumica je uistinu oduševila i iskreno nasmijala premijernu publiku u ulozi malog Perice u predstavi ‘Tko pjeva zlo ne misli‘. Koliko se u svojoj ulozi zabavljala glumica, toliko se zabavljala i publika. Glumica kaže da je igrati malog Pericu bio izazov.

Dora Lipovčan

– Perica je zapravo jako zanimljiv lik. Uloga me  veseli i taj gušt mi je ostao do kraja predstave. Zbog Perice sam potražila dijete u sebi  – kazala je Dora Lipovčan za portal Scena.hr. Režiju predstave inspirirane scenarijem Kreše Golika, nastale na temelju ‘Dnevnika malog Perice’ Vjekoslava Majera iz 1942. godine, potpisuje Rene Medvešek. Glumica ističe da je redatelj glumce sjajno vodio kroz proces nastajanja predstave.

Dora Lipovčan– Tako da glumac nema puno stresa. Probe su bile naporne, ali je išlo nekako prirodno – rekla je Dora. Nakon predstave, Dora je za ulogu malog Perice primila mnogo pohvala. Svi se slažu da je Dora na najbolji način zaokružila ovu zagrebačku priču. Podsjetimo, premijera predstave bila je u četvrtak u Hrvatskom narodnom kazalištu. Od kazališnog uprizorenja kultnog filma  puno se očekivalo, a sjajan glumački tim ispunio je velika očekivanja. Predstava nije odstupala od sjajnog teksta na koji se publika i danas od srca smije, ali bilo je nekoliko odličnih osvrta i na današnjicu koja jednako tako izaziva podsmijeh publike. Transformacija Zrinke Cvitešić, Ivane Boban, Dušana Bućana i Krešimira Mikića bila je više nego fantastična. Predstavu je iz publike pratila i legendarna glumica Mirjana Bohanec-Vidović, koja je u filmu utjelovila Anu Šafranek.
A više o premijeri predstave ‘Tko pjeva zlo ne misli’ možete pročitati na linku.

Foto: Scena.hr