Premijera Tko pjeva zlo ne misli: Takve predstave se pamte!

HNK Zagreb…

Predstavu je pohvalila i Mirjana Bohanec-Vidović, koja je u legendarnom filmu utjelovila Anu Šafranek

Tko pjeva zlo ne misliLjubitelji kazališta s nestrpljenjem su čekali premijeru predstave ‘Tko pjeva zlo ne misli‘. Očekivanja zagrebačke publike bila su velika jer je predstava inspirirana kultnim filmom uz koji su odrastale mnoge generacije. I bez obzira na ogroman pritisak, Zrinka Cvitešić, Ivana Boban, Dušan Bućan i  Krešimir Mikić ispunili su apsolutno sva očekivanja osjetljive publike. Sjajan glumački ansambl publiku je potpuno uvukao u predstavu, a publika ih je nagradila Zrinka Cvitešić, Kresimir Mikićdugim ovacijama. Njihova igra bila je vrhunska, duhovita i opuštena, tako da publika niti u jednom trenutku nije pružala otpor, niti je bilo prostora za usporedbu s filmom. Predstava je tekla upravo onako kako je i najavio redatelj Rene Medvešek, koji je kazao kako predstava neće ići niti protiv, niti niz film. Zrinka Cvitešić je igrala Anu Šafranek i bilo ju je pravi užitak opet gledati na kazališnim daskama. Ivana Boban izvrsno je utjelovila tetu Minu, a Krešimir Mikić je bio odličan u ulozi gospodina Fulira. Dušan Bućan je toliko dobro odigrao Franju Šafraneka da će se o tome još dugo pričati. Intendantica HNK, Dubravka Vrgoč, u najavi predstave kazala je kako će predstava puno značiti Zagrebu, i bila je u pravu. Premijerna publika se slaže da je Zagreb trebao ovu predstavu i to baš u ovoj postavi. Na premijeru je došla glumica i sopranistica Mirjana Bohanec-Vidović, koja u legendarnom filmu igra Anu Šafranek.
Zrinka Cvitesić, Mirjana Bohanec Vidović– Zrinka Cvitešić je ulogu napravila potpuno drugačije, što je za mene silno interesantno. Predstava je drugačija i odgovara današnjem vremenu. Sjajan tekst i publika to dobro prihvaća. U nekoliko momenata bila sam malo tužna. Sjetila sam se onih vremena kad smo mi snimali taj film s ljudima od kojih nekih danas više nema, ali vjerujem da su oni bili večeras s nama – kazala je nostalgična Mirjana Bohanec-Vidović za portal Scena.hr. U predstavi igraju i: Ivan Colarić, Ivan Glowatzky, Dušan Gojić, Nikša Kušelj, Dora Lipovčan, Vanja Matujec, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Barbara Vicković, Silvio Vovk  i Mirta Zečević. Scenografkinja je Tanja Lacko, kostimografkinja Doris Kristić, dramaturginja Nina Bajsić svjetlo oblikuje Aleksandar Čavlek, a scenski pokret Pravdan Devlahović, asistentica redatelja je Hana Zrnčić Dim. U vrhunskom kazališnom uprizorenju filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’ uživala su mnoga poznata imena s javne scene – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predsjednik sabora Gordan Jandroković, Matija Dedić, Goran Grgić, Irena Škorić, Branko Ištvančić, Miro Kovač, Mate Granić, Mirjana Bohanec Vidović, Vladimir Šeks, Jadranka Sloković, Čedo Prodanović, Damir Boras, Jakov Sedlar, Almira Osmanović Sedlar i brojni drugi.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”750″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]