fbpx

Kazalište Trešnja i Čudesna radionica Djeda Mraza

Čudesna radionica Djeda Mraza  uveseljavati  će posjetitelje kazališta Trešnja

Nova božićna predstava kazališta Trešnja, Čudesna radionica Djeda Mraza, nastala prema tekstu Ane Tonković, u režiji Kristine Grubiše, donosi toplu božićnu priču uz puno šarenila, veselih songova i podsjetnik na temeljne vrijednosti Božića.

Predstava Čudesna radionica Djeda Mraza, koja će se premijerno izvesti 1. prosinca u Trešnji, prema riječima redateljice Kristine Grubiša: “stavlja u fokus  često zaboravljene vrijednosti Božića, koje se u današnjem konzumerizmu često gube te nas podsjeća da poanta nije u poklonima, nego u samom činu dijeljenja. “

U najljepšem blagdanskom razdoblju tri tajanstvene pozivnice poslane su na adrese trojice mladića koji su se poznavali u djetinjstvu. Naizgled bezazlena svađa odvojila ih je prije mnogo godina, no čudesna radionica Djeca Mraza ponovno će ih spojiti.

Jedan po jedan dolaze na naznačenu adresu, dočekuje ih Vila i kostimira u Djedice do neprepoznatljivosti. Svatko od njih laže o svojim životnim uspjesima, no ubrzo dolazi pravi Djedica i započinje tečaj “tablice dijeljenja”. U daljnjem razvoju događaja naši će junaci od laganja doći do priznanja, prepoznati se i oprostiti jedni drugima. Shvatit će da im je dječja svađa odredila živote i da nikada nije kasno naučiti dijeliti.

U predstavi glume Matija Čigir/Kruno Bakota, Paško Vukasović/Jure Radnić, Radovan Ruždjak/Krunoslav Klabučar, Hrvoje Barišić/Tvrtko Jurić, Vanda Vujanić Šušnjar/Daria Knez Rukavina.

Autorica teksta je Ana Tonković, režiju potpisuje Kristina Grubiša, scenografiju je radila Marta Dolenčić, kostime Ivona Biškupec, autor glazbe je Matej Meštrović, rasvjetu oblikuje Martin Šatović, scenski pokret Jure Radnić, a autor fotografija je Bojan-Haron Markičević.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine, a svi termini u slobonoj prodaji dostupni su na www.kazaliste-tresnja.hr.

Foto: Press – Bojan-Haron Markičević