fbpx

Na Trešnjevci: Plivaj i drž’ glavu iznad vode

Humorna drama Plivaj i drž’ glavu iznad vode

U petak, 11. veljače 2022. godine s početkom u 19.30 sati na kazališnim daskama Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka bit će izvedena humorna drama Plivaj i drž’ glavu iznad vode Diletantskog kazališta Pentravci.

Plivaj i drž

Kazališna grupa, sastavljena od planinara Planinarskog društva Grafičar, kasnije nazvana Diletantsko kazalište Pentravci (DKP), počela je djelovati 1987. i to tako što je za planinare u planinarskim domovima, tijekom višednevnih izleta, izvodila kratke jednočinke, komedije, Vjekoslava Dominija.

Od 1995. grupa radi pri Centru za kulturu Trešnjevka. Pentravci nastupaju u svojoj matičnoj kući Centar za kulturu Trešnjevka, ali gostuju i na drugim pozornicama Zagreba, Hrvatske i inozemstva.

Predstava “Plivaj i drž’ glavu iznad vode” je njihova najnovija predstava iz bogatog repertoara dugogodišnjeg djelovanja.

O predstavi Plivaj i drž’ glavu iznad vode:

Rino Palić izlazi iz zatvora nakon odslužene kazne za pljačku pošte i traži od svog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika u pljački, Jože Šalera, polovicu opljačkanog novca. Nastane sukob jer Šaleri (Joža i Silva) žive od skupljanja sekundarnih sirovina, jedva vežu kraj s krajem i ne mogu vratiti dug.

U stisci, Joža odluči ponovno opljačkati poštu dok se Rino upusti u ljubavnu vezu s Jožinom sestrom Janjom. Hoće li ponovljena pljačka biti rješenje za ove ljude s dna društvene ljestvice, doznaje se na kraju ove humorne drame.

Plivaj i drž’ glavu iznad vode
Autor: Vjekoslav Domini
Redatelj: Pero Popović
Pomoćnica redatelja: Višnja Francetić
Glume: Višnja Francetić, Goran Umičević, Ivica Đukić, Karmen Jurić, Sandra Jurković, Marija Poturić-Teta i Pero Popović

Događa se u Zagrebu
Trajanje predstave: 70 min.

Predstava Plivaj i drž’ glavu iznad vode je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

Ulaznice od 30 kuna se mogu rezervirati na e-mail tnt@cekate.hr.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka sat vremena prije predstave.

Foto: Press Centar za kulturu Trešnjevka