Crveni nosovi u Splitu izabrali nove klaunovedoktore!
Piše: redakcija On 22 lis., 2015 At 10:36 AM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Audicija…

Crveni Nosovi– Jako nas raduje početak redovnih posjeta djeci na liječenju u KBC-u Split. Osjećamo se kao da nam se ispunila želja za peti rođendan ‘Crvenih nosova’. KBC Split smo posjećivali povremeno, a od sada ćemo kontinuirano donositi radost i osmijeh na lica djece na liječenju. Klaundoktorski programi će se za početak odvijati dva puta mjesečno, a u nastavku planiramo i češće dolaziti na KBC Split-Firule – rekao je Zoran Vukić, umjetnički direktor ‘Crvenih nosova‘.
Dobro poznati i u bolnici omiljeni – klaunovidoktori – uskoro počinju s redovitim posjetama djeci u KBC-u Split. Tim je povodom u Splitu održana i audicija za nove klaunovedoktore koji će se pridružiti splitskim vizitama. Desetak umjetnika prijavilo se na audiciju, a žiri ‘Crvenih nosova’ na čelu s umjetničkim direktorom međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International – Giorom Seeligerom i umjetničkim direktorom ‘Crvenih nosova’ Zoranom Vukićem izabrao je tri najbolja: Darko Pejković, Ivana Giove Župa i Mirta Lučin. Odabrani kandidati u narednom će razdoblju proći posebnu edukaciju i trening prije nego što se pridruže timu od 16 klaunovadoktora koji posjećuju bolesnu djecu u zagrebačkim, osječkoj, riječkoj i od sada u splitskoj bolnici.
Klaunovidoktori su profesionalni umjetnici posebno educirani za rad u bolnici, koji svojim posjetama djeluju terapeutski na djecu u bolnicama te olakšavaju teško razdoblje mnogim roditeljima i obiteljima bolesne djece. ‘Crveni nosovi’ klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre.

Foto: Press

comment closed