fbpx

Audicija: Crveni nosevi pozivaju nove klaunove!

Radionica…

Crveni noseviPozivaju se svi zainteresirani glumci, glazbenici, cirkuski umjetnici, dramski pedagozi, plesači i drugi kandidati iz domene izvedbenih umjetnosti, s područja Osječko-baranjske županije da pristupe radionici – audiciji. Crveni nosevi klaunovidoktori organiziraju klaunovsku radionicu – audiciju za nove klaunovedoktore koji će posjećivati bolesnu djecu u KBC Osijek. Od početka prošle godine klaunovidoktori jednom mjesečno posjećuju odjel pedijatrije KBC Osijek. Radionica-audicija održat će se u utorak, 07. listopada 2014. godine od 09,30 – 18,00 sati u Osijeku, odabrani kandidati obvezni su sudjelovati na cjelodnevnoj radionici.
Kako bi pristupili radionici – audiciji zainteresirani kandidati trebaju poslati životopis na engleskom jeziku sa slikom, s naglaskom na dosadašnji umjetnički angažman i školovanje te vještine koje mogu biti korisne u radu klaunovadoktora. Također svi kandidati trebaju pripremiti svoje viđenje klauna u obliku kratke klaunske etide u trajanju od 3 do 5 minuta, u kostimu ili dijelu kostima.
Radionicu će voditi Gary Edwards, dugogodišnji klaun i umjetnik, te umjetnički voditelj i osnivač organizacija u Češkoj i  Slovačkoj. Radionica će biti usmjerena osnovama klauna, kreiranju karaktera i ostalim klaunskim tehnikama baziranim na Lecoq-ovoj školi kazališta pokreta, mime i klauna.
Klaunovidoktori su profesionalni klaunovi, redovito se educiraju za zvanje klaunadoktora kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Svaki mjesec nekoliko klaunova iz Hrvatske pohađa radionice u Međunarodnoj školi humora u Beču s kolegama iz međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International.
Crveni nosevi klaunovidoktori je udruga koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u hrvatskim bolnicama. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora koji posjećuju dječje bolnice u Zagrebu, Rijeci i Osijeku te povremeno bolnice u ostalim gradovima diljem Hrvatske.

Foto: Press