Tjedan Porina i službeno započeo podizanjem zastave!
Piše: redakcija On 11 ožu., 2016 At 09:21 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Split…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Tjedan Porina– Jako nam je drago što je najveća hrvatska glazbena manifestacija i ove godine, po drugi put u Splitu. Naš grad se diči svojim brojnim glazbenim velikanima i zato pozivam sve sugrađane i naše goste da uživaju cijeli ovaj tjedan u glazbenim događanjima koja će se održavati ususret Porinu, da uživaju u društvu brojnih zvijezda koje će boraviti u našem gradu. Porinom obilježavamo i početak predsezone u Splitu, kompletna produkcija i glazbenici popunit će splitske hotele i obogatiti ponudu događanja u gradu i nadamo se da će i u budućnosti, unatoč oštroj konkurenciji drugih gradova, Porin ostati u Splitu – rekao je zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević.
Glazbena nagrada Porin nakon iznimnog prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa Splićana i ove godine održava se u Splitu. Tjedan Porina je prepun glazbenih i zabavnih događanja na različitim lokacijama u gradu te je započeo u srijedu, koncertom Massima, a službeni početak obilježen je jučer svečanim podizanjem zastave Porina na splitskoj Pjaci. Najmlađi članovi dječjeg zbora Srdelice koji su i pjesmom uljepšali ovu prigodu, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika podignuli su zastavu na stijeg čime je Tjedan Porina i službeno započeo.
Tjedan Porina– Izuzetno mi je drago što je Porin i ove godine u Splitu i to primarno zaslugom gradonačelnika g. Ive Baldasara i njegovog zamjenika g. Gorana Kovačevića, te župana g. Zlatka Ževrnje. Porin je primarno glazbena nagrada, a ne glazbeno natjecanje i svi koji su na Porinu su praktički pobjednici. Zahvalio bih Srdelicama i Jovici Škari što njeguju glazbu i educiraju naše najmlađe već trideset i pet godina, kroz dječji zbor koji je stariji i od samog Porina. Zahvaljujem Splićanima na gostoprimstvu i pozivam svih da nam se pridruže na 23. dodjeli glazbene nagrade Porin u četvrtak, 17.03. s početkom u 19:30. i budu dio najvećeg glazbenog spektakla, a oni koji ne budu mogli do Gripa moći će nas pratiti u izravnom prijenosu na prvom programu HTV-a – rekao je direktor marketinga Porina Tonči Barišić.
Ovogodišnja posebnost uz još inovativniju produkciju od prošlogodišnje i brojne hrvatske glazbene zvijezde među kojima Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, TBF i brojni drugi su i statua Porina za životno djelo. Bit će izrađen od bračkog kamena čija je starost više od 70 milijuna godina, a svaki od kipića bit će unikatni ručni rad, djelo učenika Klesarske škole Pučišća, jedine škole takve vrste u ovom dijelu Europe.
Svečana dodjela nagrade Porin i ove godine bit će otvorena za širu javnost, a održava se u velikoj dvorani ŠC Gripe u četvrtak, 17. ožujka 2016. godine s početkom u 19,30 sati.
Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.com

Foto: Press

comment closed