fbpx

Porin – izravan prijenos svečane dodjele

Split…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

PorinSvečana dodjela nagrade ‘Porin‘, najuglednije diskografske nagrade u Republici Hrvatskoj, i ove će se godine održati u Splitu. Statua Porina dodijelit će se najuspješnijim glazbenicima u 2015. godini u velikoj dvorani Sportskoga centra Gripe u četvrtak 17. ožujka 2016. godine s početkom u 20,00 sati. Prijenos će gledatelji moći pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1).
Uživo i uz pratnju najboljih glazbenika spojenih u jedinstveni orkestar Porina nastupit će brojna istaknuta imena domaće glazbene scene, među kojima su Massimo, 2Cellos, Matija Dedić, Petar Grašo, TBF, Hladno pivo, Pavel, Vatra, Dječaci, Nina Kraljić, Auguste, Ivan Zak, Dunja Knebl, Saša Antić, Ante Cash, Queen of Sabe, Maja Posavec i Bruno Krajcar. Ovogodišnju svečanu dodjelu vodit će provjerena voditeljska imena Iva Šulentić i Duško Ćurlić. Porin je ustanovljen 1993.godine, a redovito se svake godine dodjeljuje od 1994. godine.
PorinIzdanja Hrvatske radiotelevizije osvojila su čak sedam nominacija za ovogodišnju diskografsku nagradu Porin. Za najbolji album jazz-glazbe nominiran je Jazzy Bach Matije Dedića i Darka Jurkovića Charlieja. U kategoriji najbolja izvedba jazz-glazbe nominirana je skladba Badinerie s istoga albuma. Za najbolji album klasične glazbe natječe se In memoriam Milan Horvat – Requiem W. A. Mozarta u izvedbi Zagrebačke filharmonije i zbora Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića. Ista je skladba nominirana i za najbolju izvedbu klasične glazbe. Rozeta Olje Jelaske s istoimenoga CD-a i u izvedbi Zagrebačkoga puhačkog trija pokušat će osvojiti Porin za najbolju skladbu klasične glazbe. Za najbolji album tamburaške glazbe konkurira Pozdrav Zagorju u izvedbi Kvarteta Gubec i Tamburaškoga orkestra HRT-a u izdanju HRT-a i SBS Musica. U kategoriji najbolja produkcija albuma klasične glazbe nominiran je Pero Mihojević za produkciju skladbe Muka gospodina Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a i pod ravnanjem Tončija Bilića.

Foto: Press