fbpx

Međunarodni dan plesa u Šibeniku: Anatomija mačke

Šibenik…

Anatomija mačkeU Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku, u subotu 29. travnja 2017. godine s početkom u 20.00 sati, na programu je predstava ‘Anatomija mačke‘ autorica Petre Hrašćanec i Ksenije Zec. Riječ je o moćnome solu za čiju je izvedbu Petra Hrašćanec nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta, iako ju je već ranije osvojila. ‘Anatomija mačke’ u Šibenik stiže kroz suradnju HNK Šibenik s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje Anatomija mačkeizabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.
Predstava spaja tehniku suvremenog plesa sa studijom anatomije životinja, izmičući apsolutnoj kontroli interpretacije pa svaka izvedba ostvaruje mogućnost novoga gledanja.
Kritika izvedbu opisuje kao kompaktnu, napetu i s neočekivanim rješenjima, a karakterizira ju raskošan koreografski zapis obje autorice. A predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Umjetničke organizacije 21:21.

Anatomija mačke
Koreografi / autori: Petra Hrašćanec i Ksenija Zec
Izvođačica: Petra Hrašćanec
Teorijska analiza: Leonida Kovač
Kostimi i scena: Zdravka Ivandija
Glazba i oblikovanje zvuka: Nenad Sinkauz i Alen Sinkauz
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Grafičko oblikovanje: Zrinka Horvat
Inspicijent: Željko Začek
Koprodukcija: Umjetnička organizacija 21:21 i Zagrebačko kazalište mladih
Producent: Danijel Popović

Program:
1. ‘Madness’ – izvođač: Plesni teatar Sjene
2. Čitanje međunarodne i hrvatske poruke povodom Svjetskog dana plesa
3. Predstava “Anatomija mačke”, autorice Petra Hrašćanec i Ksenije Zec
Prodaja ulaznica na blagajni kazališta od 10 do 12 sati i jedan sat prije početka predstave. On-line prodaja preko portala www.mojekarte.hr. Cijena ulaznice: 30.00 kuna.

Foto: Press