fbpx

Besplatna radionica: Dizajnerska početnica – Napravi svoju slikovnicu

Dizajnerska početnica

U subotu, 20. ožujka 2021. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Napravi svoju slikovnicu“. Voditeljice radionice su studentice Lada Kušec Deči, Nika Buterin i Klara Baturić, a rok za prijavu je petak 19. ožujka u 15 sati.

Dizajnerska početnica

O radionici – Dizajnerska početnica – Napravi svoju slikovnicu

Pozivamo zainteresiranu i kreativnu djecu, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na jedinstvenu radionicu izrade slikovnice – Dizajnerska početnica. Osnovu priče napisala je spisateljica za djecu Ksenija Kušec, a polaznici će sami birati likove, smjer radnje, pa čak i kraj priče. . . I sam tekst bi imao ‘rupe’ koje bi djeca popunjavala.

Primjer rečenice iz knjige: bok zovem se ____ i najdraža mi je životinja _____, a hrana koju mrzim je ______. Sudionici radionice sami bi popunjavali te praznine svojim odgovorima i crtali ilustracije te bi na kraju imali svoju vlastitu slikovnicu koju su napravili u suradnji s pravom spisateljicom.

Ovim bi putem razvijali vještine crtanja, maštu, osnove pisanja. Djeca će svoj tekst i ilustrirati, te će tako na kraju nastati njihova vlastita slikovnica kakva nigdje ne postoji. Cilj radionice je omogućiti djeci da se kreativno izraze i sami biraju što će se u priči i dogoditi, a isto tako kako će slikovnica izgledati. Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Dizajnerska početnica
Datum održavanja radionice je 20. ožujka 2021.
Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb
Predviđeno trajanje radionice je 2 1/2 h, (od 10.30 – 13.00).
Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.
Rok za prijave je petak 19. ožujka 2021. do 15 sati na mail [email protected]
Radionicu vode Lada, Nika i Klara koje se jako vesele ovom kreativnom projektu.

Foto: Press