fbpx

U Zadru: Juha od bundeve u režiji Ane Prolić!

Kazalište lutaka…

Juha od bundeveDanas 10. ožujka 2016. godine, s početkom u 18,00 sati, u Kazalištu lutaka Zadar na programu je predstava ‘Juha od bundeve‘ u režiji Ane Prolić. U predstavi glume Sanja Zalović, Vjera Vidov i Juraj Aras, kostimografiju potpisuje Hana Letica, glazbu Mate Matišić.
O predstavi ‘Juha od bundeve’:
Duboko u šumi nalazi se stara koliba okružena vrtom punim slasnih bundeva. U kolibi živi troje najboljih prijatelja – Patak, Mačak i Vjeverica. Njihovo se prijateljstvo i suživot učvršćuju i potvrđuju svakodnevnim „ritualnim“ kuhanjem mirisne i ukusne juhe od bundeve: Mačak reže bundevu, Vjeverica miješa Juha od bundevejuhu, a Patak ju soli. Jednoga dana Patak je poželio promijeniti uobičajenu podjelu posla i, umjesto doziranja soli, miješati juhu… To će razbijanje ustaljenog obrazca, redosljeda i podjela uloga dovesti do svađe, Patkovog odlasku u opasnu šumu, te stavit pod upitnik i samo prijateljstvo… Priča Helen Cooper polazišna je točka predstave koja propituje važnost stalnog obnavljanja prijateljstva kao i potrebu za promjenama i prilagodbama koje zahtjeva svaki odnos. Naučit će nas i podsjetiti da je prijateljstvo vrjednije od svake navike te da su prepuštanje kolotečini i nefleksibilnost česti razlog propadanja mnogih vrijednih odnosa.
Predpremijera predstave izvedena je 6. ožujka, premijera 7. ožujka, a na programu u mjesecu ožujku je i 10., 13., 17., 20., 21., 23. i 24.

Foto: Press