fbpx

Dodir – Interaktivna izložba Ide Blažičko u Galeriji Zilik

Karlovac…

Umjetnica poziva građane i djecu ZILIK-a da sudjeluju u stvaranju jedinstvene skulpture od papira

DodirU četvrtak 13. listopada 2016. godine s početkom u 19.00 sati otvara se izložba Dodir autorice Ide Blažičko u Galeriji ZILIK (Radićeva 13, Karlovac). Izložba ostaje otvorena do 27. listopada 2016.
Izložba ‘Dodir’ izravni je nastavak likovne radionice ‘Mogućnosti prostora’ koju je Ida Blažičko održala u sklopu 43. ZILIK-a, a čija je primarna namjera približavanje umjetnosti svima i poticanje posjetitelja na sudjelovanje u umjetničkom stvaralaštvu. Rad Ide Blažičko predstavlja inicijalni korak i poticaj za daljnje stvaranje. Pritom se djelovanje umjetnice isprepliće s djelovanjem posjetitelja, baš kao što je to bio slučaj i na samoj likovnoj radionici. O tome svjedoči i naslovni crtež izložbe na kojem je portret umjetnice Ide Blažičko kojeg je nacrtala djevojčica Martina tijekom likovne radionice.
Djeca su svojom nevinošću i energijom dirnula autoricu i autorica je svojom kreativnošću i neposrednošću dotakla njih čime je ostvaren esencijalni cilj ZILIK-a. Ida Blažičko proniknula je u bit Zimske likovne kolonije, a to je rad sa djecom i za djecu. Integrirala ih je ne samo u likovne radionice već i u svoju izložbu. Izložba ‘Dodir’ posvećena je djeci i inspirirana je djecom što ju čini utjelovljenjem samog ZILIK-a.

Foto: Press