fbpx

Fašnička republika: 191. Samoborski fašnik

Samobor…

Od 17. od 28. veljače Samobor će ponovo postati Fašnička republika, a u jedanaest dana sprema se prava rapsodija maskiranih likova i nezaboravnih doživljaja

Samoborski fašnikPrinc, Sudec, Sraka i Fiškal su spremni za još jedan Samoborski fašnik. Jeste li vi spremni za 191. izdanje jednog od najboljih i najraskošnijih fašnika u Hrvatskoj? Ulice Samobora od 17. do 28. veljače 2017. godine, preplavit će raskošne maske, fašničke skupine, mnogobrojni gosti i znatiželjni turisti koji ni ove godine neće željeti propustiti vrhunsku zabavu. Samobor će tako opet nakratko postati Fašnička republika, nastavljajući tradiciju u kojoj vlast pripada maskama i koja od 1827. godine u grad donose posebnu živost i fašničku prepoznatljivost.
Ovogodišnji Samoborski fašnik svoj vizualni identitet i temu temeljit će na trenutnim aktivnostima u društvu, čuvajući tradiciju i vješto balansirajući između zbilje i satire i stvarajući prepoznatljive događaje i doživljaje za ove fašničke dane. Ne kaže se bez razloga: Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!
Samoborski fašnikVjerujući u svoju tradiciju, ali i one koji dolaze, posebna pažnja posvetit će se najmlađima, koji će, kao i prethodnih godina dodatnu zabavu imati na pozornici smještenoj na Trgu Matice Hrvatske, gdje će svoje umijeće imati priliku pokazati ulični zabavljači, mađioničari, dramske grupe, ali i svi umjetnici kojima su djeca najvjernija publika.
Fašnička putovnica – vraća se na velika vrata u Samobor i omogućiti će, ne samo dobru zabavu u ugostiteljskim objektima već i bogate nagrade. Uz još niz iznenađenja, bogat program i nezaboravnu zabavu, vrijeme je da svi pripreme svoje najbolje maske. Jer brzo dolazi nezaboravna zabava u gradu.
Dočekajte ju spremni i pokažite da je vrijeme maskiranja ponovo u modi.
Vidimo se u Samoboru!

Foto: Press