fbpx

Nesquik torta

Nesquik-tortaSmeđa kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrečica pudinga od čokolade
Žuta kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrečica pudinga od vanilije

Umutiti 5 bjelanjaka u čvrsti snijeg, zatim dodati šećer i izraditi da se sav šećer otopi. Zatim staviti mikser na lagano i polako dodavati puding. Količina je dovoljna za četvrtasti kalup 25×30, ili okrugli 28cm. Kalup je najbolje namastiti i pobrašniti. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici nan 180 stupnjeva 15min. Svaku koru peći 2 puta, znači da dobijete 2 smeđe i 2 žute kreme.

Sastojci za kremu:
20 žumanjaka
10 žlica šećera
6 žlica brašna
6 žlica gustina
1 L mlijeka
2 margarina za kolače
400 grama nesquika
0,5L šlaga

Žumanjke prvo dobro izraditi, pa dodati šećer i miksati dok se šećer ne otopi. Zatim dodati brašno, pa 2dcl mlijeka,izraditi i dodati gustin. Sve to dodati u prokuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne, to je brašno pa sam ja s mikserom radila u loncu da mi ne zagori. U vruće dodati 200 grama nesquika. Kada se krema potpuno ohladi dodati ostalih 200 grama nesquika, ostaviti 10 min da odmori, i zatim još dodati margarin. Dobro izraditi. Izraditi šlag.

Slaganje torte:
Smeđa kora, krema, šlag. Žuta kora. Krema, šlag, smeđa kora, krema, šlag, žuta kora.

Priprema i Foto: Mirela Crndić