fbpx

Akamaru – prvi japanski restoran otvoren u Zagrebu!

Svečano otvorenje…

AkamaruSvi ljubitelji japanskih okusa od sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru, u samom središtu Zagreba, u Bogovićevoj ulici 3. Na svečanom otvorenju brojni uzvanici, među kojima i Jelena Veljača, Senka Bulić i Ankica Dobrić, imali su priliku među prvima u japanskom ambijentu uživati u brojnim jelima japanske kuhinje, kao i domaćoj publici do sada manje poznata, tradicionalna japanska jela. Otvorenju Akamaru restorana nazočio je i predstavnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, gdin. Mitsuhiko Shinomiya i gradonačelnik Grada Zagreba gdin. Milan Bandić.
Akamaru menu uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura čine i domaćoj publici do sada manje poznata jela poput primjerice zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremana su od isključivo japanskih namirnica a poslužuju se iz originalnog japanskog posuđa.
AkamaruGlavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat svoje je 10. godišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Posljednjih nekoliko godine radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu; ‘Azuma’ smještenom na poznatom Alexanderplatzu te ‘Sachiko Sushi’ na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati sa bogatstvom japanske kuhinje zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.
Autentični japanski interijer i atraktivna ponuda japanskih jela koja će redovito biti obogaćena novitetima, poput japanske teppanyaki grill ploče oduševit će brojne ljubitelje japanske kuhinje ali i turiste kojima će Akamaru, zbog atraktivne lokacije postati nezaobilazna kulinarska adresa Zagreba.

Foto: Press