fbpx

Damir Eljuga: Djelatnici Lige protiv raka pomažu koliko je to najviše moguće

Zagreb…

Damir Eljuga– Prije 10 godina sam saznala da imam tumor debelog crijeva. Operirana sam u roku mjesec dana te sam dobila stomu. Išla sam na kemoterapiju i zračenje. Tada sam saznala da Hrvatska liga protiv raka okuplja osobe oboljele od raznih vrsta tumora. Tamo su me dočekali moji novi prijatelji koji su iza sebe imali ono kroz što sam ja tada prolazila. To je bilo neprocjenjivo iskustvo. Ne možete ga dobiti nigdje drugdje niti ga igdje pročitati – izjavila je Marija Banjad.
Pacijenti oboljeli od karcinoma u Klinici za tumore vlastitim su životnim pričama svjedočili o borbi sa zloćudnim bolestima ali i iznimno važnom doprinosu Lige njima i njihovim obiteljima tijekom najtežeg životnog razdoblja. Hrvatska liga protiv raka u suradnji sa Zajednicom pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj, uoči Svjetskog dana borbe protiv ove smrtonosne bolesti, održala je Dan širom otvorenih vrata.
– Liga nam pomaže na razne načine. Kroz predavanja, druženja, radionice i izlete. Iznimno sam zahvalna svim dragim ljudima koji svoje slobodno vrijeme posvećuju oboljelima od tumora. Hvala vam! – zaključila je Marija Banjad.
Damir EljugaHrvatska liga protiv raka uz organizaciju radionica, predavanja i druženja također aktivno skuplja iskustva i saznanja oboljelih, osluškuje njihove probleme i potrebe te se aktivno zauzima za njihovo uklanjanje i rješavanje. Otvaranjem vrata za edukaciju, razgovor i druženje s oboljelima te podržavajući kampanju Međunarodne unije za borbu protiv raka (UICC) Reci rukama s porukom Mi možemo, ja mogu, Hrvatska liga protiv raka također jasno poručuje kako svaki pojedinac, institucija ili zajednica mogu pridonijeti smanjivanju broja oboljelih i umrlih od raka.
– Osluškujemo brojne probleme onkoloških bolesnika i članova njihovih obitelji koji nam se svakodnevno javljaju, a djelatnici Lige im pomažu koliko je to najviše moguće – izjavio je predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr.sc. Damir Eljuga.
Na sam Svjetski dan borbe protiv raka i prvi dan Hrvatskog tjedna borbe protiv raka, sutra, 4. veljače u 20 sati u KD Vatroslav Lisinski Hrvatska liga protiv raka organizira humanitarni koncert Sve ću priživit s ciljem prikupljanja sredstava za rad s njenim preživjelim korisnicima.
U sklopu Hrvatskog tjedna borbe protiv raka, Liga će u četvrtak, 8. veljače mladim znanstvenicima instituta Ruđer Bošković uručiti vrijednu donaciju namjenjenu istraživanju zloćudnih bolesti u iznosu od 228.972,27 kn prikupljenu na humanitarnoj utrci Terry Fox Run.

Foto: Press – Bruno Zlomislić