fbpx

Nova kriminalistička serija: Slučajevi Janet King

Australska kriminalistička serija Slučajevi Janet King

Izvrsna australska kriminalistička dramska serija i pravo osvježenje u moru pravnih serija, Slučajevi Janet King (Janet King), na Pickbox NOW stiže 15. listopada 2021. godine.

Slučajevi Janet King

Glavna glumica Marta Dusseldorp (Crownies, Jack Irish), koja tumači lik tužiteljice Janet King, dobitnica je nagrade AACTA (Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards) za najbolju glumicu u TV drami.

Slučajevi Janet King

Spin-off serije Crownies

Australskoj dramskoj seriji prethodila je serija Crownies iz 2011. godine. U njoj se prvi put pojavljuje Janet King, a publika se toliko zaljubila u njezin lik da je nastao zaseban spin-off o višoj tužiteljici.

Janet King 2017. godine bila je velika stvar za Australiju jer je u javni prostor uvela temu istospolne veze i pokušaj začeća kod istospolnih parova, u trenutku kada se održavao referendum o legalizaciji gej brakova – naime, Janet je lezbijka koja s partnericom pokušava dobiti dijete.

Za razliku od Crowniesa, Janet King puno je mračnija, ima više sukoba i dubine, a glavna glumica Marta Dusseldorp zaista je fenomenalna glumica te savršeno oslikava svaki osjećaj i pritiske koji se događaju Janet King. Možete vidjeti što osjeća i misli, a uz to je simpatična, ali i najjača.

O čemu se radi?

Janet King vraća se s rodiljnog dopusta, odlučna u tome da na poslu pokaže kako je i dalje najbolja. No kad se vrati u Odjel za javno tužiteljstvo, ondje će je dočekati sasvim drukčija situacija.

Slučajevi Janet King

Pod sve većim političkim pritiskom, direktor Tony Gillies sklopio je savez sa svojim kolegom iz policije, glavnim nadzornikom Jackom Rizzolijem, a Janetinoj nadmoćnosti na mjestu više tužiteljice prijeti zvijezda u usponu Owen Mitchell, bivši policijski tužitelj koji je spreman na sve kako bi osvojio najveće slučajeve.

Izvrsno napisana, kompleksna priča bavi se brojnim društvenima pitanjima, od zloupotrebe službenog položaja do odnosa između policije i sudaca. Razni slučajevi kojima se bave uključuju neke važne teme poput dječje pornografije te lanac nezakonitih aktivnosti u višim slojevima javne službe.

Serija Slučajevi Janet King prikazuje razne teškoće koje donosi rad u javnoj službi te posljedice na um i tijelo koje donosi rad na takvim užasnim zločinima. Janet King pravo je osvježenje u žanru pravnih dramskih serija!

Izvrsnu australsku kriminalističku seriju Slučajevi Janet King (Janet King) gledajte samo na Pickbox NOW od 15. listopada!

Foto: Press
Video: