fbpx

Kulinarsko naslijeđe Alpa

Dokumentarna serija Kulinarsko naslijeđe Alpa na HTV2

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 1. ožujka 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 15.10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Kulinarsko naslijeđe Alpa.

Alpa

Alpe – planinski lanac u srcu Europe, dug 1200 kilometara, širok 250 kilometara i visok 4810 metara. To područje bogate kulture, kulinarske tradicije i specifičnih klimatskih uvjeta dijele Nijemci, Švicarci, Talijani, Austrijanci, Francuzi, Slovenci, Monegašani i Lihtenštajnci. Čaroban krajolik planina prekrivenih snijegom, uskih dolina, bujne vegetacije i impozantnih kamenih masiva snažno je utjecao na ovdašnji način života i bogatstvo kuhinje.

Alpa

Raskošna serija prikazuje vitalnost alpske regije i njezinih stanovnika. Vodi nas na putovanje jednim od najljepših područja na svijetu, predstavlja nam zanimljive ljude i otkriva kulinarske tajne.

Alpa

U četiri epizode posjetit ćemo mnoge smočnice, gostionice i gospodarstva te istražiti podrijetlo i kulturni značaj predstavljenih delicija. Serija Kulinarsko naslijeđe Alpa je posveta “kruhu našem svagdašnjem” te odaje počast Alpama i njihovim stanovnicima. Temelji se na knjizi Dominika Flammera, koji piše o jelima alpske regije i predstavlja lokalne poljoprivrednike.
Svaka epizoda usredotočena je na jednu namirnicu te je smješta u povijesni kontekst, prikazujući sveobuhvatnu sliku o tradiciji proizvodnje i pripreme hrane u Alpama. Prelijepi krajolici, zanimljivi ljudi, uzbudljive priče i vrhunska produkcija glavni su aduti ove iznimne serije.

Foto: Press