fbpx

Jerko Leko: Moja trenerska karijera počinje u Lokomotivi!

Ekskluzivni razgovor i fotogalerija…

Prihvatio sam ponudu da budem pomoćni trener u prvoj postavi Lokomotive. Sretan sam zbog toga i mislim da ću lakše prebroditi prestanak igranja, rekao je Leko za portal Scena.hr

Jerko LekoOve godine u klubu Lokomotiva Jerko Leko je zaključio svoju igračku karijeru. No nije se potpuno oprostio od travnjaka. Leko je počeo raditi kao pomoćni trener Lokomotive.
– Mjesec dana sam u igračkoj mirovini, ali imao sam samo 20 dana odmora. Prihvatio sam ponudu da budem pomoćni trener u prvoj postavi Lokomotive. Tako da kreće jedna nova karijera. Sretan sam zbog toga i mislim da ću lakše prebroditi prestanak igranja – iskreno je rekao Leko ekskluzivno za portal Scena.hr. Jerko je od 2014. godine igrao u Lokomotivi te kaže kako su ga igrači odlično prihvatili i u novoj ulozi.
Jerko Leko– Te igrače dobro poznajem, pa je to možda i prednost. Mogu ostati relativno blizak s njima. A korisno je i to iskustvo kad sam bio dio ekipe – objasnio je Leko. Dodaje kako će i svoju trenersku karijeru graditi polako.
– Kao trener imam još tri do četiri godine školovanja – naglasio je Leko na kojeg je u karijeri snažan dojam ostavio trener Ricardo Gomez.
– Baš zbog njegovog psihološkog utjecaja na momčad. Bitno je da su igrači i oni koji igraju, i koji ne igraju zadovoljni, da se postigne ta dobra atmosfera u momčadi – rekao je Leko. Prolazak Hrvatske u osminu finala kao prvi u skupini D i velika pobjeda protiv Španjolske na Europskom prvenstvu u Francuskoj, Jerka nije iznenadilo. Vjeruje da je ova generacija spremna napraviti sjajan rezultat, a posebno pod vodstvom Ante Čačića koji je trenirao i Lokomotivu.

Jerko Leko
– Poznajem njegov način rada, a njegova najjača strana je psihologija. Tako da sam siguran da ćemo na Euru napraviti veliki rezultat – zaključio je Leko s kojim smo razgovarali u trgovini Camel Active. Jerko je nogomet počeo igrati s osam godina u NK Posavina , a njegova profesionalna karijera kreće 2000. godine u nogometnom klubu Dinamo. Igrao je za kijevski Dinamo i za AS Monaco, a 2010. godine prelazi u turski Bucaspor. I nakon devet godina igranja u inozemstvu, Leko se vratio u Dinamo. Od 2014. godine, pa do mirovine, Jerko je igrao za Lokomotivu.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: [nggallery id=652]