fbpx

Ante Čačić: NK Lokomotiva raste iz dana u dan!

Kajzerica…

NK LokomotivaAnte ČačićPočetkom lipnja Ante Čačić postao je novi trener prve momčadi NK Lokomotiva. Iskusni trener Lokomotivu je vodio i 2011. godine. Kaže da je zadovoljan što se vratio na Kajzericu.
– Asocijacije koje su bile od ranije, bile su pozitivne. Ovaj klub raste iz dana u dan. Stvoreni su uvjeti za kvalitetan rad, stvoreni su uvjeti da se može organizirati škola nogometa. Bitno je da ima djece, to veseli. Stručni rad je na jednom zavidnom nivou. Veseli me što na dispoziciji imam vrlo mlade i nadarene igrače, to je i prilika za mene kao trenera za neko novo dokazivanje – rekao je Ante za portal Scena.hr. Ante se s 24 igrača NK Lokomotive trenutno nalazi u Sloveniji gdje se pripremaju za nadolazeće utakmice. U prvom pretkolu kvalifikacija za Europa ligu Lokomotiva je izvučena s velškim Airbusom. Prva utakmica je na rasporedu 2. srpnja u gostima, a uzvrat sedam dana kasnije, 9. srpnja u Kranjčevićevoj.
Ante Čačić– Ove utakmice ćemo iskoristiti da naši mladi igrači stasaju, da igrači budu bolji nego što su bili jučer. Koliko će se to manifestirati na ljestvici, vidjet ćemo. Važno je da učinimo sve da Lokomotiva ne uđe u sivu zonu i ako to uspijemo onda će momčad disati punim plućima – naglasio je trener. Ante se osvrnuo i na huliganstvo na utakmicama te na posljednji skandal na poljudskom travnjaku.
– Nažalost, učestale su pojave iščašenog ponašanja dijela navijača bilo na klupskim natjecanjima, bilo na europskim natjecanjima. Naši klubovi su platili jako puno kazni u proteklih 25 godina. Mislim da smo svi tu na neki način zakazali. Rekao bih da je tu država bila dosta inertna kad su bila u pitanju takva iščašena ponašanja i to je na kraju eskaliralo s jednim činom koji je neprimjeren za 21. stoljeće. Nadam se da je ovo zadnja opomena i da je vrijeme da se svi zajedno skupimo i da se učini sve da se ovakve stvari ne dešavaju. Nogometna organizacija i mi sami koji radimo u nogometu ne možemo i nemamo previše oružja da bi se suprotstavili takvim iščašenom ponašanju. Za to veliku odgovornost snosi državni aparat. Žalosno je da se preko nogometa vode političke borbe u Hrvatskoj. Sigurno da nije isto igrati pred dekorom koji je nogometni, koji je poticajan i tjera i zadnji atom ili igrati pod strepnjom da će utakmica biti prekinuta, to je ujedno i posljedica i uzrok što je na neki način manja posjećenost nogometa u hrvatskoj ligi. Iako to nije jedini razlog. Veliki razlog je i naša infrastruktura koju teško možemo nazvati nogometnom infrastrukturom jer smo malo toga napravili da se gledatelj osjeća sigurno na stadionu – zaključio je Ante.

Foto: Prisk