fbpx

Ferrero rocher

Ferrero rocherSastojci:
Biskviti:
Izraditi bjelanjke u čvrsti snijeg. U jednoj zdjelici otopiti čokoladu i maslac. Posebno izraditi žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati krušne mrvice, brašno, prašak za pecivo i lješnjake. Zatim dodati maslac i čokoladu te na kraju snijeg do bjelanjaka. Papir za pečenje posuti sa žlicom mljevenih lješnjaka i žlicom krušnih mrvica. Na to istresti smjesu i peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 15 minuta.
Ponoviti isto za 2.I 3. biskvit.
Smjesa je za kalup dimencija cca 26*34cm
Krema:
Izraditi slatko vrhnje u to dodati mascarpone i nutellu.
Mljeveni lješnjaci i mljevene napolitanke mogu se umiješati u fil, a mogu se posipati po filu….prema želji.
Slagati:
Biskvit natopljen nesquikom ili mlijekom.
Pola fila.
Na fil posuti po 2 žlice mljevenih lješnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umiješane u fil).
Biskvit natopljen nesquikom ili mlijekom.
Pola fila
Na fil posuti po 2 žlice mljevenih lješnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umiješane u fil).
Biskvit
Gore šlag ili čokoladna glazura. Po želji posuti lješnjacima ili čokoladom.
Sastojci:
Biskvit 1
3 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
6 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica krušnih mrvica
3 žlice brasna
1 prašak za pecivo
3 žlice mljevenih lješnjaka
1/3 maslaca
1 dcl Nesquicka ili mlijeka
Biskvit 2
Kao biskvit 1
Biskvit 3
Kao biskvit 1
Krema:
1/2 litre slatkog vrhnja za šlag
400 grama Nutelle
500 grama Mascarponea
6 žlica mljevenih lješnjaka
6 žlica mljevenih napolitanki do lješnjaka

Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Seka Krišto