fbpx

Međunarodni festival kazališta lutaka: Raspored predstava za danas

Zagreb…

festival kazališta lutaka50. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF, održava se od 16. do 22. rujna, te će u sedam festivalskih dana, u službenoj konkurenciji, biti prikazano petnaest predstava iz osam zemalja. Uz već tradicionalnu Pifkovu povorku koja je održana 16. rujna, organizatori su i ove godine pripremili bogati off program koji uključuje kreativne radionice, stručne edukacije, filmske projekcije, izložbe i predstave na otvorenom. Za danas, 18. rujna 2017. godine, organizatori su pripremili pet predstava, a popis predstava te gdje možete pogledati iste donosimo u nastavku:

Raspored predstava – Međunarodni festival kazališta lutaka za ponedjeljak 18. rujna:

KARSLON S KROVA, u izvedbi Kazališta lutaka Zadar, nastupa u 11.00 sati u Zagrebačkom Karslonkazalištu lutaka.
Dob 3+ ,
Cijena ulaznice 15.00 kuna.
– U jednom sasvim običnom gradu, u jednoj sasvim običnoj ulici, u jednoj sasvim običnoj kući živi jedna sasvim obična obitelj. Nju čini: sasvim običan tata, sasvim obična mama i sasvim običan Mališan. U cijeloj kući samo jedan stanar nije sasvim običan – a to je Karlson s krova”
Redateljica: Ljudmila Fedorova
Igraju: Anđela Petković, Dominik Karakašić, Irena Busović, Josip Mihatov, Juraj Aras, Sanja Zalović

BAJKA O RIBARU I RIBICI, predstava Gradskog kazališta Podgorica, Crna Gora, igra u 13.00 Bajkasati u Kulturnom centru Travno.
Dob 6+
Cijena ulaznice 15.00 kuna.
– Poznata Puškinova bajka o starcu i zlatnoj ribici ispričana na drugačiji način. Umjesto oholosti, nezasitnosti i ispunjavanju želja, naglasak je stavljen na zahvalnosti, ljubavi i milosrđu, skromnosti, obiteljskoj slozi i poimanju vrijednosti života.
Redatelj: Evgeny Ibragimov

NEGDJE DRUGDJE, predstava Kazališta lutaka Ljubljana, igra u 18 i 20.00 sati u Negdje drugdjeZagrebačkom kazalištu mladih.
Dob 7+,
Cijena ulaznice 15 kuna.
– Negdje drugdje je izvedba koja se bavi temom o kojoj obično nije lako govoriti. Priča priču o djevojčici koja se našla u srcu rata. Prijeteći zrakoplovi lete iznad grada, ulice su prazne, a na policama u trgovini nema više hrane. Škola je zatvorena. Svako se malo u blizini začuju pucnjevi. Njezina se okolina postupno mijenja. Postala je nepodnošljiva. Djevojčica sanja o odlasku na selo, gdje bi mogla imati bolji život. Želi otići negdje drugdje, daleko od užasa rata.
Redatelj: Tin Grabnar
Igra: Asja Kahrimanović Babnik

DINDIM, O NJEŽNOSTI, predstava Umjetničke organizacije GLLUGL iz Varaždina, igra u Dindim20.00 sati u Zagrebačkom plesnom centru. 
Dob 7+
Cijena ulaznice 15 kuna.
– Priča je to o nenadanom i nesvakidašnjem prijateljstvu koje mijenja život, tjera na smijeh i topi srca. Ako ste mislili da je nemoguće da čovjek i pingvin budu najbolji prijatelji, prevarili ste se. Upravo ta dva pomalo nespojiva bića sasvim slučajno postat će nerazdvojna. To je dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice, forme i oblike, da ruši predrasude i gradi mostove između svih živih bića. Predstava je nastala prema istinitom događaju u Rio de Janeiru, a ta je nevjerojatna priča prikazana kroz čaroliju lutkarskog kazališta.
Redateljica: Tamara Kučinović
Igraju: Nikša Eldan, Sara Ipša, Goran Guksić

LUTKOKABARET, Umjetničke akademije u Osijeku, nastupit će u 21:30 sati u Pivnici PIFMedvedgrad.
Ulaz slobodan
– Interaktivni lutkarski varijete koji će omogućiti gledateljima da se dobro zabave i osjete duh nekadašnjih dana kada je ovaj oblik improvizacijskog kazališta bio vrlo popularan. Izvođači će pomoću različitih lutkarskih tehnika izvesti nekoliko etida popraćenih glazbom i pozvati publiku na suigru. Gledatelji će moći aktivno sudjelovati u izvedbi i mijenjati njezin slijed i koncept. Lutke, glazba, pjevanje, ples… samo su neke od stvari koje vas očekuju. Ostale neka budu iznenađenje.

Foto: Press