fbpx

Filmski kolaž 65 godina Dunda na Igrama!

Dubrovačke ljetne igre…

Sutra projekcije ‘Sjećanja grada’

U sklopu filmskog programa ‘Ljetne igre iz arhiva Hrvatske televizije’ i u suradnji s Kinematografima Dubrovnik premijerno je prikazan dokumentarno – filmski kolaž ’65 godina Dunda na Igrama’, sinoć, 23. srpnja u ljetnom kinu Slavica, a atraktivne filmske projekcije ‘Sjećanja grada‘ autora Hrvoja Juvančića posvećene glazbenom programu Igara odvijat će se u petak, 25. srpnja u večernjim satima na vratima od Pila i na Luži.
Filmski kolažDokumentarno filmski kolaž ‘65 godina Dunda na Igrama‘ posvećen je ovogodišnjoj premijeri Držićeve najjpopularnije komedije  na Dubrovačkim ljetnim igrama koja će se u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla odigrati 9. kolovoza na Držićevoj poljani. Počevši od video zapisa ‘Dunda’ iz 1954. u ovom ahivsko dokumentarnom kolažu nižu se ulomci iz Stupičinog, Spaićevog i Juvančićevog ‘Dunda Maroja’, a iz emisija Hrvatske televizije koje uz ‘Dunda’ prikazuju i ljetni život Dubrovnika pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kolaž o ‘Dundu’ na Igrama završava izvrsnim dokumentarcem Vinka Brešana o nastanku ‘Dunda Maroja’ redatelja Krešimira Dolenčića iz 1995. godine, u kojemu se između ostalih poznatih hrvatskih glumaca, pojavljuje i neprežaljeni Pređo. U proizvodnji Hrvatske radiotelevizije, autor kolaža je redatelj Hrvoje Juvančić.
Još jedna besplatna projekcija spomenutog dokumentarno – filmskog kolaža ’65 godina Dunda na Igrama’ na programu Igara je 10. kolovoza u 21,30 sati u ljetnom kinu Slavica.

Foto: Press