fbpx

Hrvatsko vodeno blago na jedinstven način!

Vodeno blago…

Hrvatsko vodeno blagoNakon velikog uspjeha serijala ‘Hrvatsko vodeno blago‘ autora Mire Andrića, u kojem smo kroz četiri epizode upoznali zaštićena područja naših nacionalnih parkova i parkova prirode, na program HRT-a stižu novi nastavci ovog sjajnog dokumentarnog serijala. Svaka od epizoda ‘Hrvatskog vodenog blaga’ na jedinstven način predstavlja zaštićena vodna područja te njihove posebnosti u odnosu na zemljopisni položaj, klimu i život ljudi. Pritom je svaka epizoda zaokružena cjelina, samostalna priča koja kao nit poveznicu ima vodu, ali svaka predstavlja i posebnosti tih područja u odnosu na zemljopisni položaj, klimu i živote ljudi. Kroz snimke iz zraka, prikaz godišnjih doba, mnogo kopnenih i podvodnih snimki te igranih scena Miro Andrić u novim epizodama ponovno će predstaviti dio raskošnog podvodnog svijeta kojim naša zemlja obiluje.
Hrvatsko vodeno blagoU novim nastavcima ‘Hrvatskog vodenog blaga’, gledatelji HRT-a prvo će imati priliku upoznati Nacionalni park Mljet i Park prirode Medvednica. Nakon toga prisjetit ćemo se Parka prirode Lastovsko otočje iz prvog ciklusa serijala.
Potom će uslijediti još tri nove epizode iz drugog ciklusa, a koje će predstaviti Park prirode Velebit te Nacionalne parkove Paklenica i Sjeverni Velebit.
Sugestivna naracija, fantastična fotografija i dojmljiva glazba – sve to pretočeno je u jedinstven prikaz hrvatskih prirodnih ljepota u kojem ćete moći uživati od 12. veljače na Prvom programu HRT-a od 20 sati i 10 minuta.

Foto: Press Scena.hr