Ovo jelo poslužite uz pečeni krumpir.

5 velikih crvenih paprika
5 komada pilećih prsa
100 grama špinata
maslinovo ulje
5 češnja češnjaka
300 grama ribanog sira (gauda, ementaler)
vegeta, sol, papar
Priprema:
Papriku operite, obrišite i očistite iznutra. Posložite je na lim i pecite u pećnici na gornjoj rešetki da se ugrije i uvene.
Dok se paprika peče, pripremite meso.
Pileća prsa izrežete na file pa ga pokrijte s najlon vrećicom te istucite batom za meso. Začinite file po želji i premažite ga maslinovim uljem pa na njega poslažite sitno nasjeckan češnjak.
Špinat operite, grubo nasjeckajte pa ga posložite na svaki komad mesa, a zatim na njega dodajte ribani sir. File čvrsto zarolajte i premažite ga maslinovim uljem.
U papriku koja se pekla i ohladila, stavite file uspravno u nju tako da se cijela paprika popuni. Takvu papriku pecite oko 60 minuta na 200 stupnjeva. Paprika i meso će pustiti svoj sok tako da ćete dobiti fini umak. Nakon 60 minuta izvadite papriku i na vrh stavite preostali ribani sir te ponovo zapecite deset minuta.
Dobar tek!
Priprema i foto: Antonija Ercegović