fbpx

Iznenadite obitelj: Paprika punjena piletinom i špinatom!

Ovo jelo poslužite uz pečeni krumpir.

Paprika s piletinom

5 velikih crvenih paprika

5 komada pilećih prsa

100 grama špinata

 maslinovo ulje

5 češnja češnjaka

300 grama ribanog sira (gauda, ementaler)

vegeta, sol, papar

Priprema:
Papriku  operite, obrišite i očistite iznutra. Posložite je na lim i pecite u pećnici na gornjoj rešetki da se ugrije i uvene.
Dok se paprika peče, pripremite meso.
Pileća prsa izrežete na file pa ga pokrijte s najlon vrećicom te istucite batom za meso. Začinite file po želji i premažite ga maslinovim uljem pa na njega poslažite sitno nasjeckan češnjak.
Špinat operite, grubo nasjeckajte pa ga posložite na svaki komad  mesa, a zatim na njega dodajte  ribani sir. File čvrsto zarolajte i premažite ga maslinovim uljem.
U papriku koja se pekla i ohladila, stavite file uspravno u nju tako da se cijela paprika popuni. Takvu papriku pecite oko 60 minuta na 200 stupnjeva. Paprika i meso će pustiti svoj sok tako da ćete dobiti fini umak. Nakon 60 minuta izvadite papriku i na vrh stavite preostali ribani sir te ponovo zapecite  deset minuta.
Dobar tek!
Priprema i foto:  Antonija Ercegović